Naslovnica > VIJESTI > INFO > Promocija ‘Ljubavnog romana’ Ivane Sajko

Promocija ‘Ljubavnog romana’ Ivane Sajko

U utorak 27. listopada u zagrebačkom klubu 'Vinyl' Ivana Sajko predstavlja svoj novi roman.
Share on facebook
Share on twitter

Novi roman Ivane Sajko u izdanju MeandarMedie pod nazivom Ljubavni roman bavi se ljubavlju u prekarnim okolnostima.

Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik i Branko Čegec, dok će sama autorica izvesti nekoliko odlomaka romana. Slijedi druženje uz prigodno ljubavnu playlistu!

"Vjerujem da svi prepoznajemo takve odnose, takve čvorove, brakove na granici snošljivosti, civilne ratove između kuhinje i spavaće sobe, oni su, rekla bih, čak i tipični za postranzicijske, osiromašene sredine, ali je o njima prilično teško pisati jer njihovi glavni akteri ispadaju iz šablona precizno razjašnjenih motivacija. A mene pak zanima upravo takav psihološki hibrid, komunikacija sastavljena od niza nesporazuma i promašaja, disfunkcionalnost ljubavničkog odnosa koja se dešava u samom jeziku, u retorici nadmudrivanja, u nadglašavanju, u pretjerivanju, u riječima, riječima, riječima čijom tematizacijom roman i započinje, dok u skrivenoj jezgri tog istog odnosa, u središtu koje je u potpunosti neizgovorivo, još uvijek pronalazimo konstantu lojalnosti, ljubavi i brige." (Ivana Sajko u razgovoru za Moderna Vremena)

Ivana Sajko do sada je objavila zbirku drama "Smaknuta lica" (Meandar, 2001), dramsku trilogiju "Žena - bomba" (Meandar, 2004), roman "Rio bar" (Meandar, 2006), teorijsku knjigu "Prema ludilu (i revoluciji): čitanje" (Disput, 2006), roman "Povijest moje obitelji od 1941 do 1991, i nakon" (MeandarMedia, 2009) i zbirku drama "Trilogija o neposluhu" (MeandarMedia, 2012). U suradnji s kompozitorom Davidom Simonsom izdala je glazbeni CD "Mass for election day silence" (Zvuk močvare, 2004). Četvorostruka je dobitnica nagrade Marin Držić za dramsko djelo, Vjesnikove nagrade Ivan Goran Kovačić za prozu, te odličja Viteza reda umjetnosti i književnost Republike Francuske.

Ulaz je slobodan

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE