Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Prihvaćen program 30. Gavellinih večeri

Prihvaćen program 30. Gavellinih večeri

Na programu je devet predstava iz Splita, Rijeke, Sarajeva, Beograda, Maribora i Zagreba, od čega osam u konkurenciji za nagrade.
Share on facebook
Share on twitter

Kazališno vijeće GDK Gavella je na sjednici održanoj u petak, 3. srpnja 2015. prihvatilo program 30. Gavellinih večeri koje će se održati od 3. do 13. listopada 2015. u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella".

Predstave su odabrali Boris Svrtan, Sonja Kovačić i Dubravko Mihanović, ravnatelja, izvršna producentica i dramaturg Gavelle, a zajednički im je - kažu - nazivnik "ljekovitost ansambl- igre".

Večeri će otvoriti Idomenej Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita, po tekstu Rolanda Schimmelpfenniga u režiji Renea Medvešeka.

Slijedi Zagrebačko kazalište mladih i #radninaslovantigona, čiji su autori Jazmin Sequeira i Luciano Delprato, dok režiju potpisuje Renata Carola Gatica.

Zatim je tu Divlje meso, makedonskog dramatičara Gorana Stefanovskog i Narodnog pozorišta Sarajevo, u režiji Dine Mustafića.

S reprtoara HNK u Zagrebu uvrštena je predstava Daleka zemlja prema tekstu Arthura Schnitzlera u režiji Anice Tomić.

Nakon zagrebačkog HNK, na redu je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke, sa Životinjskom farmom Georgea Orwella, u režiji Andrása Urbána.

Kazalište domaćin predstavit će se Kolovozom u okrugu Osage autora Tracyja Lettsa, u režiji Slađane Kilibarde.

Zagrebačka će publika moći pogledati i Ibsenovu Heddu Gabler, u produkciji Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora, u režiji Mateje Koležnik.

Pretposljednja predstava proglašena je najboljom na ovogodišnjem Sterijinom pozorju, a osvojila je i glumačke nagrade, kao i nagrade za režiju i scenografiju - Kazimir i Karolina Ödöna von Horvátha i beogradskog Ateljea 212, u režiji Snežane Trišić.

I za kraj, na svečanom zatvaranju Festivala, nakon dodjele nagrada, bit će prikazana još jedna predstava beogradskog Ateljea 212, ponovno Lettsov Kolovoz u okrugu Osage, u režiji Ljiljane Todorović.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI