Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade 22. Festivala glumca

Nagrade 22. Festivala glumca

Dodjelom nagrada završen je 22. Festival glumca koji se od 15. do 22. svibnja održavao u gradovima na području Vukovarsko-srijemske županije.
Share on facebook
Share on twitter

Odlukom prosudbenog povjerenstva, kojega su činili Jasminka Antić, Denis Brižić i Velimir Čokljat, za najbolju predstavu proglašena je predstava 260 dana u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka.

Nagrade Fabijan Šovagović dobili su Mladena Gavran za ulogu Majke u predstavi Sladoled u režiji Borisa Svrtana i produkciji Teatra Gavran iz Zagreba; Nataša Janjić za ulogu Rite i te Marko Torjanac za ulogu Pravdana u predstavi Ritina škola u režiji Marka Torjanca i produkciji Kazališta Planet Art iz Zagreba; Ivan Brkić za ulogu Ivana u predstavi Hrvatski emigrantiu režiji Miroslava Međimorca i produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca.

Nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dodjeljena je Danijelu Radečiću za ulogu Vanje u predstavi Moja obitelj i jedan jež u režiji Ivane Boban i produkciji Kazališta Smješko iz Zagreba.

Nagrada Ivo Fici za najboljeg mladog glumca ili glumicu do 28 godina dodjeljena je Erni Rudnički za uloge u predstavi Nevjerojatan događaj autorskog projekta Ivice Boban u produkciji Kazališta KNAP iz Zagreba.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI