Naslovnica > VIJESTI > INFO > Rođendan umjetnosti 2015.

Rođendan umjetnosti 2015.

Hrvatski radio se već deseti put uključuje u međunarodni projekt skupine stručnjaka za ars acusticu Europske radijske unije kojim se slavi Rođendan umjetnosti.
Share on facebook
Share on twitter

I ove godine Europska radijska unija na svoja će dva satelitska kanala ponuditi izravne prijenose iz dvadesetak gradova Europe u koje su uključene nacionalne i nezavisne radijske postaje.

Hrvatski radio na Trećem programu uključit će se u projekt EBU-a u punom trajanju (od 20 sati do ponoći) kombinirajući prijenose događanja iz sljedećih gradova: Antwerpen, Pariz, Berlin, Bukurešt, Tallin, Bratislava, Helsinki, Pilsen, Laussane, Moskva, Stockholm, Ljubljana, Lisabon, Barcelona, Freiburg, Beograd, Dublin, Beč, Napulj, Madrid  i naravno Zagreb.

Urednica i komentatorica radijskog prijenosa je Iva Lovrec Štefanović.

Prinos iz Zagreba uključuje se u satelitski raspored od 21.10 i to prijenosom predstave Hoerspiel: Mala igra za slušanje (i gledanje) autorice Pavlice Bajsić Brazzoduro, iz Kule Lotrščak. 

Urednica tog projekta je Adriana Kramarić.

Art's Birthday slijedi ideju francuskog umjetnika Roberta Fillioua koji je 17 siječnja 1963. proglasio da je umjetnost rođena prije 1000000 godina (kada je netko ubacio spužvu u kabao s vodom). Nakon njegove smrti, 1987. godine umjetnici diljem svijeta slave njegovu zamisao Vječne mreže (La Fete permanente). Rođendan umjetnosti na različitim se  događajima tako slavi uz obvezu umjetnika da donesu svoj dar koji će se moći tom mrežom podijeliti s drugima.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI