Login za korisnike

Ne, ZKM od sutra nije bez uprave

Suprotno napisima nekih domaćih medija i izjavi vršiteljice dužnosti, Zagrebačko kazalište mladih neće sutra ostati bez uprave, ali je ista posve ‘obezglavljena’. [DOKUMENT]

  
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO
UPUTE ZA SMS PLAĆANJE PLATITE SMS PORUKOM PRETPLATITE SE

 • Neznanje i nekompetencija vrišti na sve strane. A ovo naše kazališno ludilo više se ne može stvaiti ni u jednu kategoriju. A inercija i potpuna odsutnost bilo kakve volje za promjenom je začuđujuća. Evo, čitam sad status na FB Žarka Savića, predsjednika sindikata glumaca na profilu Sindikata. Sve je unutra. Baš sve. Nema se što dodati ni oduzeti.
  “Pozitivnih pomaka nema i nakon neregularno donesenog i nametnutog Pravilnika o radu za trajanja starog zakona o radu u srpnju mjesecu ,u vrijeme godišnjih odmora bez očitovanja svih zaposlenih, mijenjanja članova Upravnih vijeća( koji su odbili usvojiti Pravilnik) koji po svemu je nevažeći jer je novi ZOR stupio na snagu 08.08.2014. pa je trebalo akta ustanova a tako i famozni Pravilnik uskladiti.
  Isplaćene plaće za kolovoz su smanjene za topli obrok(600,00 kn) sada se i taj Pravilnik primjenjuje prisiljavanjem zaposlenika da potpišu novi dodatak osobnog Ugovora o radu sa koeficijentima iz Pravilnika.
  Sindikat ili HSDK nije uspio ništa učinit a mimo svih normi neki poslušnici ili kolegice u Kazališnim vijećima odradile su i odrađuju prljav posao na štetu svojih kolega.
  Vrijeme zahtijeva odlučnu akciju a nje nema.
  Ne znam što da vam kažem ali jedno je sigurno:
  Mislim da se moraju izabrati novi sindikalni povjerenici i Kazališna vijeća umjesto onih kojai su do sada sudjelovali u svemu ovome.
  U HSDK Ljubica mi kaže da kolege neće borbu za sebe i da pristaju na sve.
  Ja ne mislim tako, mislim da ste svi svjesni da je to samo početak a nastavit će on i dalje uništavati i institucije i ljude.
  Žao mi je
  Pozdrav svima”

 • Beton i to armirani, od nekompetencije i interesne uvezanosti. Sprega, posluh i strah paralizirali su cijeli sustav. Sramota!

Odgovori