Search
Close this search box.

Uzbudljivi početak kazališne sezone u Zagrebu!

Ne propustite otvorenje nove kazališne sezone u metropoli! Od 29. do 31. kolovoza za samo 20 kuna pogledajte neke od najvećih uspješnica neovisne scene.

Dok javna kazališta tek spremaju jesenske repertoare, najvitalniji dio domaće scene, onaj neovisni, publici je za početak nove kazališne sezone pripremio pravu poslasticu! Četvrto po redu okupljanje neovisnih kazališta i kazališnih družina, popularna Burza, predstaviti će devet teatarskih uspješnica za baš sve dobne skupine, počevši od 18. mjesečnih beba, a sve po jedinstvenoj cijeni ulaznica od tek 20 kuna!

Burza je projekt hrvatske Mreže neovisnih kazališta, koja već četvrtu godinu za redom dokazuje da usprkos nedostatnom financiranju stvara sjajne projekte, koje prepoznaju i publika i struka. Tako su predstave s repertoara ovogodišnje Burze u protekloj sezoni osvojile desetak nagrada, gostovale od Bitole do Dublina, ali i obarale rekorde gledanosti.

Od 29. do 31. kolovoza pogledati ih možete i vi u zagrebačkoj Maloj sceni, a birati možete između dvet produkcija, od čega dvija za odrasle te sedam za djecu i mlade, u kojima igraju zvijezde poput Nataše Janjić, ali i prva slijepa glumica integrirana u domaće glumište Dajana Biondić. Ulaznice za Burzu već su u prodaji na web stranicama Male scene, a njihovom kupnjom podržat ćete ovaj jedinstveni projekt, ali i buduće projekte neovisne scene.

Na BURZI će sudjelovati kazališta:

Planet art, Zageb
Lutkarski studio KVAK, Zagreb
Kazalište Tvornica lutaka, Zagreb
Teatar Naranča, Pula
Triko Cirkus Teatar, Zagreb
Kolektiv SKROZ, Zagreb
Teatar Tirena, Zagreb
Kazalište Mala scena, Zagreb
Teatar Gustl, Zagreb

Raspored predstava:

petak 29. kolovoza

Planet Art –  Ritina škola u 20:00

subota, 30. kolovoza

Kolektiv SROZ – “Priča o zvuku” u 10:00
Tvornica lutaka – “Čudesna šuma” u 12:00

Triko cirkus teatar – “Iglica” u 17:00
Mala scena – “Smiješno čudovište” u 19:00

nedjelja, 31. kolovoza

Lutkarski studio Kvak – “Mlin” u 10:00
Teatar Tirena – “Preko grma, preko trna” u 12:00

Teatar Naranča – “Ljepotica i zvijer” u 17:00
Gustl teatar – “Cabaret na crno” u 20:00

Ulaznice za sve izvedbe stoje 20,00 kuna, a mogu se rezervirati i kupiti on line na internetskim stranicama kazališta Mala scena već od 26. lipnja 2014.

Podržite Mrežu neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj i dodjite na BURZU!

Program BURZE sufinanciran je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Burza je dio Zagrebačkog kulturnog ljeta.

O Mreži neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH:

Mreža neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH nastala je u rujnu 2010. godine unutar udruge Kazališni epicentar kao inicijativa za ujedinjenje neovisne kazališne scene.
Članom Mreže mogu postati neovisna kazališta/kazališne družine koje djeluju na području Republike Hrvatske, a koje su upisane u Očevidnik kazališta pri Ministarstvu kulture.
Članovi po registraciji, sukladno Zakonu o kazalištima, mogu biti umjetničke organizacije, trgovačka društva i privatne ustanove. Mreža se zalaže za bolji položaj neovisnih kazališta u Hrvatskoj, a osnovne su joj strategije: izvrsnost, umrežavanje, javno djelovanje i edukacija.
Tijekom četverogodišnjeg djelovanja organizirali smo više okruglih stolova, akcija, tematskih razgovora te edukacija.
Prvu BURZU organizirali smo 2011. godine, a sada već možemo govoriti o tradicionalnom održavanju ove iznimne manifestacije na neovisnoj kazališnoj sceni u Zagrebu.
Vjerujemo da će nas građani Grada Zagreba i dalje podržavati u našem nastojanju da neovisnu scenu bolje pozicioniramo u našoj kulturi te očekujemo da će svojim dolaskom na našu BURZU svoju podršku i pokazati.

One Response

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE