Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Kad će natječaji za ravnatelje Drame, Opere i Baleta HNK u Zagrebu?

Kad će natječaji za ravnatelje Drame, Opere i Baleta HNK u Zagrebu?

Iako su natječaji za pomoćnike intendantice HNK u Zagrebu trebali biti raspisani najkasnije 1. srpnja, od njih - suprotno nekim medijskim napisima - još ni traga ni glasa.
Share on facebook
Share on twitter

Statut HNK u Zagrebu propisuje da se natječaj za ravnatelje Drame, Opere, Baleta, kao i poslovnog ravnatelja kuće mora raspisati dva mjeseca prije isteka mandata aktualnih ravnatelja ili pak, kako je to trenutno slučaj, vršitelja tih dužnosti. Kako Dubravka Vrgoč na dužnost stupa 1. rujna nije teško izračunati da je Kazališno vijeće HNK u Zagrebu rečene natječaje trebalo raspisati 1. srpnja, o čemu smo detaljno pisali ovdje.

No, vijeće ne samo da to nije učinilo, već je na svojoj 51. sjednici donijelo odluku kako će natječaji biti raspisani tek - 18. kolovoza.

Kako stoji u zapisniku sa spomenute sjednice:

Kazališno vijeće HNK donosi odluku da se natječaj za sve pomoćnike intendanta HNK (poslovnog ravnatelja, ravnatelja opere, ravnatelja drame, ravnatelja baleta) raspiše dana 18. kolovoza 2014. godine u Narodnim novinama i Večernjem listu. Tekst natječaja mora biti sukladan Statutu HNK. Za objavu natječaja zadužuje se sadašnja Uprava HNK.

Središnji nacionalni teatar tako će u novu sezonu ući bez ravnatelja ključnih sektora, a bude li na natječaju žalbi cijela bi se priča mogla prilično otegnuti, pa je nejasno tko bi u tom slučaju odgovorao za poslovanje Drame, Opere i Baleta kao i za ukupno poslovanje kuće, izuzev - naravno - intendantice.

Kuloari pak naveliko tvrde kako takve krize neće biti jer je sve već dogovoreno, pa bi u fotelju ravnatelja Opere, poznim godinama usprkos, trebao zasjesti maestro Nikša Bareza, dok će navodno ravnateljem Baleta biti imenovan Leonard Jakovina, plesač bez ikakvog upravljačkog iskustva. Drama će, kažu isti izvori, ostati isključiva ingerencija intendantice.

Hoće li tako i biti, otkrit će konac kolovoza.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE