Search
Close this search box.

Rebro

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Priča o glumcu i redatelju iz pera glumca koji je i pisac.
autorski tim funkcija
Siniša Jakovčevićoblikovatelj svjetla
Irena Vodišek Babajakostimograf
Ozren Bakotićscenograf
Ksenija Zecredatelj
Damir Šimunovićskladatelj
Saša Božićredatelj
Elvis Bošnjakautor teksta

Rebro je autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića koji nastaje nizom glumačkih improvizacija na zadane motive iz istoimenog teksta Elvisa Bošnjaka. Sam naslov, kaže autor, "aluzija je na božansku magiju stvaranja, magiju kojom i glumac stvara svoje scenske osobe"

"To je priča o glumcu i redatelju. Mislim da svaki glumac i redatelj imaju svoju vrlo osobnu priču o kazalištu, te bi bilo glupo da ja svima namećem svoju viziju ili ono s čime sam se sve ja susretao tijekom svoje karijere. Tekst je čvrsto napisan, kao što ja inače radim, i ima upisane određene improvizacije", kaže Bošnjak.

O radu na projektu o kojem razgovaraju već dvije godine, Saša Božić pak kaže slijedeće: "Njegov dramski tekst samo je naša motivacija za jedan novi scenski tekst. Pokušali smo vrstu otvorenog načina rada i improvizacije prenijeti na scenu, te da predstava ima otvorenu strukturu u kojoj se bavimo činjenicom da tri glumca pokušavaju svladati uloge iz Čehovljeve drame", rekao je Božić.

Kazao je i da se u predstavi pretapa tjelesni tekst s verbalnim, kao i da su se bavili načinima na koje tijelo ispisuje neku vrstu svojih glasova. "Predstava računa na gledatelje koje pokušava uvući u svoj svijet".

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE