Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: Grand prix za Bobočkinu priču

Izvoz: Grand prix za Bobočkinu priču

Monodrama 'Bobočkina priča ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza' osvojila je Grand prix na 16. festivalu monodrame u makedonskoj Bitoli.
Share on facebook
Share on twitter

'Povratak Filipa Latinovicza' smatra se prvim hrvatskim modernim romanom. Krleža je u njega utkao proustovski egzistencijalizam i svoja promišljanja o modernom slikarstvu, a sve to kroz lik rastrzanog i nestabilnog umjetnika. U njegov život ušuljava se jedna dama sumnjivog morala. Ta dama je Ksenija Radajeva - Bobočka – naslovna junakinja monodrame Ane Tonković Dolenčić.

Naslovljena Bobočkina priča ili drugih sto stranica Filipa Latinovića, predstava je premijerno izvedena u srpnju 2012. godine u režiji Ivana Lea Leme i izvedbi Ecije Ojdanić, a u produkciji Kazališta Moruzgva.

Upravo je Bobočka danas na završetku 16. festivala monodrame u Bitoli proglašena najboljom, osvojivši festivalski Grand prix u konkurenciji deset predstava iz Rusije, Finske, Bjelorusije, Kosova, BiH, Ukrajine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE