Login za korisnike

Ja koja imam nevinije ruke

Književnica i prevoditeljica Vesna Parun najznačajnija je hrvatska pjesnikinja druge polovice 20. stoljeća, koja je za svoj rad primila gotovo sve domaće nagrade, objavila više od 60 knjiga i stekla kultni status. Ja koja imam nevinije ruke naziv je ‘asinhrone zbirke’ od 88 njezinih pjesama, što ih je sama odabrala u 88. godini života, parafrazirajući naslovom jednu Read more about Ja koja imam nevinije ruke[…]

***

Književnica i prevoditeljica Vesna Parun najznačajnija je hrvatska pjesnikinja druge polovice 20. stoljeća, koja je za svoj rad primila gotovo sve domaće nagrade, objavila više od 60 knjiga i stekla kultni status.

Ja koja imam nevinije ruke naziv je 'asinhrone zbirke' od 88 njezinih pjesama, što ih je sama odabrala u 88. godini života, parafrazirajući naslovom jednu od najpoznatijih - Ti koja imaš ruke nevinije od mojih.

Isti naslov nosi monodramski projekt koji su, u suradnji s timom, osmislili glumica i autorica izbora tekstova, Vesna Tominac i kazališni redatelj Ivan Leo Lemo.

Projekt predstavlja njihov zajednički rad na istraživanju rada i života Vesne Parun, a uz najvažnije biografske epizode donosi i poznate i manje poznate lirske tekstove.

"Vesna je otočanka, izolirana raznim morima, ali Vesna je i hrid s čijeg se svjetionika svjetlo okreće i obraća nama, pjevajući i o našim životima, burnom 20. stoljeću, ratovima, patrijarhalnom kišobranu, arhetipskom Mediteranu" – kaže redatelj.

autorski tim
Dies Gaudiikostimograf
Ozren K. Glaserskladatelj
Vesna Parunautor teksta
Tatjana Aćimovićproducent
Dario Hacekfotograf
Vesna Tominac MatačićVesna Tominac Matačićodabir tekstova
Zvonimir Dusperskladatelj
Ivan Leo LemoIvan Leo Lemoredatelj
Vesna Režićscenograf
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla

izvođači
Vesna Tominac MatačićVesna Tominac Matačić

Odgovori