Metoda

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nagrađivanu dramu Jordia Galcerána o ljudima čija potraga za identitetom postaje opasna igra s kobnim posljedicama, u HNK Split dovodi Želimir Mesarić
autorski tim funkcija
Jordi Galceránautor teksta
Dora Jelačić Bužimskiprevoditelj
Naida (Bauk) Kromićkostimograf
Miro Mamićoblikovatelj svjetla
Vedran Ivankovićscenograf
Želimir Mesarićredatelj

Četvero kandidata dolazi na intervju u jednu tvrtku.
Što samo po sebi nije ništa neuobičajeno.
Sve do trenutka kada shvatimo da nismo sigurni tko zapravo radi intervju. I da li su svi kandidati zapravo kandidati. I da li je ovaj intervju zapravo intervju.

No, bez obzira na sve, dobiti posao jest bio početni cilj ove bizarne, natjecateljski raspoložene ekipe, koja neće prezati od ni od čega da bi došla do tog cilja, pa tako dan koji za većinu ljudi, iako pomalo stresniji od običnog, i dalje predstavlja nešto relativno uobičajenu, za ovu četvorku će se pretvoriti u prilično okrutnu igru čije granice nitko sa sigurnošću još nije definirao...

Priču temeljenu na istinitim događajima pod nazivom Gronhölmova metoda, 2003. piše već afirmirani španjolski dramski pisac i scenarist Jordi Galcerán, autor uspješnica kao što su Dakota, Ubojite Riječi, Gaudi itd, iako ga publika van Španjolske doista najviše poznaje po upravo Gronhölmovoj metodi, koja je između ostalog pretvorena u scenarij (adaptacija Matea Gila) koji je režirao Marcel Piñeyro.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=_-5UpRfbbaY&feature=related]

U produkciji HNK Split 'Metodu' dovodi Želimir Mesarić prema prijevodu Dore Jelačić Bužimski, a pogledati je možete na sceni GKL Split.

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI