Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: Ekranizacija Gavranove komedije ruši rekorde u Litvi

Izvoz: Ekranizacija Gavranove komedije ruši rekorde u Litvi

U tri tjedna prikazivanja film je samo u Litvi vidjelo više od 100.000 gledatelja!
Share on facebook
Share on twitter

Film Kako ukrasti ženu' u režiji Donatasa Ulvydasa  snimljen  prema kazališnoj komediji Mire Gavrana, Papučari, u tri tjedna  prikazivanja imao je u Litvi više od stotinu tisuća gledatelja, te ostvario prihod veći od tri milijuna kuna. Film je naišao na  topao prijem u gledatelja , te na izrazito pozitivne kritike. Za zemlju koja ima manje stanovnika od Hrvatske, ovo je izniman uspjeh.

U Vilniusu, glavnom gradu Litve kao i po cijeloj zemlji projekcije su krenule 20. prosinca, a film  Kako ukrasti suprugu ( na litavskom Kaip pavogti žmona) ubrzo se počeo prikazivati i drugdje po svijetu:  Londonu, Oslu, Kopenhagenu, Čikagu, Bergenu…

Producent je Lizl Baz Pictures iz Vilniusa. Redatelj filma je mladi, ali iznimno uspješni Donatas Ulvydas, koji se prije nekoliko godina proslavio režijom povijesnog spektakla Tadas Blinda,  dok u glavnim ulogama nastupaju  popularni i cijenjeni  litvanski glumci  Inga Jankauskaite, Rimante Valiukaite, Giedrius Savickas i Ramunas Cicenas.

Ova neobična komedija počinje kada se ženi udanoj za drugog muža na vratima  pojavi njezin prvi muž, koji je iznenada pušten iz zatvora, jer se pokazalo da je bio nevin. Kako nema gdje, čovjek počinje živjeti sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem. Dolazi do neočekivanih sukoba i peripetija.

Miro Gavran je dobro poznat publici u Litvi gdje je do sada imao četiri iznimno uspješne kazališne premijere : Sve o ženama, Sve o muškacima, Parovi, te Muž moje žene. Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika. Njegovi kazališni tekstovi imali su preko 250 premijernih izvedbi , koje je vidjelo više od tri milijuna gledatelja diljem svijeta.

Inače, komedija Papučari kazališnu praizvedbu je imala 2007. godine u Teatru Gavran u režiji Nine Kleflin , te se na repertoaru zadržala četiri godine.

U glavnim ulogama  nastupali su Zvonimir Zoričić, Ivica Jončić i Mladena Gavran.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI