Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: U Litvi film prema Gavranovoj drami

Izvoz: U Litvi film prema Gavranovoj drami

U glavnom gradu Litve, Vilniusu, će se 20. prosinca održati svečana svjetska premijera filma 'Kako ukrasti suprugu', koji je snimljen prema kazališnoj komediji Mire Gavrana 'Papučari'. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Producent je Litl Baz Pictures iz Vilniusa, redatelj filma Kaip pavogti žmoną je mladi, ali iznimno uspješni Donatas Ulvydas, koji se prije nekoliko godina proslavio režijom povijesnog spektakla Tadas Blinda, dok u glavnim ulogama nastupaju popularni i cijenjeni  litvanski glumci Inga Jankauskaite, Rimante Valiukaite, Giedrius Savickas i Ramunas Cicenas.

Komedija Papučari praizvedbu je imala 2007. godine u Teatru Gavran u režiji Nine Kleflin , a igrali su je Zvonimir Zoričić, Ivan Jončić i Mladena Gavran.

Priča je to ženi udanoj za drugog muža kojo se na vratima  pojavi njezin prvi muž, iznenada pušten iz zatvora, jer se pokazalo da je bio nevin. Kako nema gdje, čovjek počinje živjeti sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem. Dolazi do neočekivanih sukoba i peripetija.

Nedugo nakon premijere u Vilniusu, film će zaigrati i u kinima u Americi i Europi , tako da su već dogovorene filmske projekcije u Čikagu,  Londonu,  Oslu, Bergenu, Kopenhagenu….

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI