Login za korisnike

Dobitnici Nagrada hrvatskog glumišta 2013.

Svečanost dodjele održana je, tradicionalno, 24. studenoga u HNK Zagreb, a režirala ju je Dora Ruždjak Podolski.

  
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO
UPUTE ZA SMS PLAĆANJE PLATITE SMS PORUKOM PRETPLATITE SE

  • A nije sukob interesa da predsjednik žirija svom sinu daje tri nominacije, a od toga i jednu nagradu? I da iz jednog kazališta budu dvije nominacije za dvije različite predstave (za odrasle, ne za različite uzraste), a može se prijaviti samo jedna? Ili, po Pravilniku, svi trebaju gledat obje? Kak to da žiri u neka kazališta sam od sebe stigne pogledati i dvije (a možda i više) predstava, a u neka kazališta ne dođu uopće?

  • Ziri ima pravo nominirati bilo koju predstavu, pa otuda mogu biti dvije nominacije iz istog kazalista. A teoretski i sve tri.

  • Poštovani gospodine Shopf, možete li objasniti što bi to značilo: “A teoretski i sve tri”? Pretpostavljam da Vi govorite iz pozicije područja koje pokriva vaša struka, dakle, glazbenog kazalište.
    I također govorite iz pozicije kao da u Hrvatskoj postoje samo javna kazališta.
    U Očevidiniku kazališta upisano je 140 subjekata koji obavljaju profesionalnu kazališnu djelatnost, a od njih je samo 30 javnih ustanova u kulturi, a njih 110 su privatna kazališta (umjetničke organizacije, privatne ustanove i trgovačka društva). Teoretski, kako Vi kažete, moguće je da samo iz privatnog sektora bude prijavljeno najmanje 110 izvedaba. Od čega za područje glazbenog kazališta tu može biti najviše dvije do tri produkcije, a i to sam puno rekla. Moja se primjedba, dakle, odnosila na DRAMSKO KAZALIŠTE. Žao mi je da niste komentirali prvi dio mog komentara. S poštovanjem, Vitomira Lončar

Odgovori