Search
Close this search box.

Tko sve nastupa na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike

Svi glazbeni brojevi na ovogodišnjoj dodjeli bit će premijerni, a donose vam neobične glazbene suradnje, duete koji vam nikad ne bi pali na pamet i obrade kakvima ste se najmanje nadali! Zato ne propustite doći u Tvornicu kulture u srijedu, 20. studenoga!

Dodjela Teatar.hr Nagrada Publike najveće je i najzabavnije godišnje druženje domaćih kazalištaraca s publikom, istovremeno i rođendanska zabava najstarijeg neovisnog domaćeg portala u kulturi, ali i koncert!

Ove godine zbiva se u srijedu 20. studenoga u zagrebačkoj Tvornici kulture i donosi bogat program glazbenih brojeva u potpunosti osmišljenih i uvježbanih samo za tu prigodu! Kojih točno - nećemo vam još otkriti, ali vam zato abecednim redom predstavljamo glazbenike i kazalištarce koji će ih izvesti!

No, glavni sastojak dodjele Teatar.hr Nagrada Publike je upravo - publika, pa vas podsjećamo da ulaznice po cijeni od 40 kuna u pretprodaji i 45 kuna na dan dodjele možete nabaviti na svim prodajnim mjestima Tvornice kulture i on-line, a ako dolazite u većem društvu na raspolaganju su vam i  VIP stolovi koje možete nabaviti ovdje!

Zagrijvanje za dodjelu započinje već u 20 sati, a sam program u 21 sat!

Vidimo se u Tvornici!

***

Gustav Barišin, kako se kontrabas smije i plače istovremeno, kako od orkestralnog postaje solo instrument – sve to možda ne znate, ali on ne samo da zna, nego s lakoćom izvodi. Uvijek.

01 gustav

 

Mislav Čavajda, vjerojatno najneiskorišteniji hrvatski glumac današnjice. Usprkos činjenici da je briljirao u produkcijama HNK Rijeka, Eurokaza i Dubrovačkih ljetnih igara, dobio Orlanda, da pjeva i igra u seriji Stella, te oduševljava gledatelje plesnim nastupima u Plesu sa zvijezdama, na domaćim ga kazališnim scenama ne možete vidjeti.

02 mislav

 

Ivan Đuričić, za prijatelje Đuro, vrstan je komičar koji će vas s lakoćom nasmijati do suza jer zna pritisnuti prave tipke. No, osim s emocionalnim, na 'ti' je i s tipkama na harmonici, a tko ne vjeruje, provjeriti može na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike.

03 ivan

 

Ksenija Erker, punih je 40 godina obitelj stavljala ispred karijere, ali je tome usprkos uz najbolju kuharicu na domaćoj glazbenoj sceni postala i simbolom briljantne, pouzdane, i perfekcionizmu sklone izvođačice. Njezine mudre, ali stroge savjete slušali smo u televizijskom showu Zvijezde pjevaju, a s njima će se morati nositi i izvođači na ovogodišnjoj dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike.

09042011 ksenija erker foto oleg moskaljov

 

Bojan Gagić, iako je jedan od rijetkih koji ima status samostalnog multimedijalnog umjetnika; iako je oblikovao svjetlo za golemi broj predstava u Hrvata; ozvučio sve  - od izložbi do najkompleksnijih koncerata, Gagića mahom prepoznaju kao super kompetentnog tehničkog direktora sve sile domaćih kulturnih manifestacija. Na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike bit će 'samo' glazbenik i obećavamo da neće pomaknuti niti jedan, jedini kabel.

05 bojan

 

Miodrag Mijo Gladović, glazbenik je i inženjer elektroakustike, iako najvećem dijelu domaće izvedbene scene poznat kao 'čovjek koji rješava probleme'. Dok drugi joysticke koriste za gaming, on s njima stvara glazbu, iako ne garantiramo da ne gamea... Ni njemu nećemo dati da dođe blizu kablovinju. Hoće li izdržati, posve je druga stvar.

06 Mijo

 

Klapa Grdelin, višestruki laureati Omiškog festivala, imenjaci su kazališta nazvanog po raspjevanijoj dalmatinskoj ptici. Oduševljavali su publiku od Pariza do Zagreba, no na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike morat će se nositi s posve neočekivanim zadatkom.

07 grdelin

 

Hana Hegedušić, s podjednakim je uspjehom nastupala u suvremenim operama (!) i mjuziklima, ali i portretirala Mani Gotovac u biografskoj Pričaj mi o Gorkome.  Odnedavno je prvakinja nacionalnog teatra, a da joj za tu titulu nije trebao novi ZOK, dokazat će vam i na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike.

08 hana

 

Petra Hrašćanec, najzaposlenija je hrvatska koreografkinja i plesačica suvremenog plesa, pedagoginja, po potrebi i glumica, kojoj su čak i gradski birokrati prigovorili da 'previše radi'. Dodjela Teatar.hr Nagrada Publike će je tome usprkos, temeljito – zaposliti.

09 petra

 

Nataša Janjić Lokas, sjećate li se kad je posljednji put neka domaća glumica napustila sigurnost stalnog angažmana i otišla u slobodnjake? Ne? E pa, Nataša je ta. Temperamentna crvenokosa Splićanka već je dokazala da zna pjevati, no na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike imat će doista poseban zadatak i partnera s kojim se treba nositi. 

10 natasa

 

Miran Kurspahić, l'enfant terrible domaće kazališne scene, jedan od najbolje obučenih vlasnika hrvatske putovnice - ikad, novopečeni otac, i voditelj jutarnjeg programa nacionalne televizije, na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike će za promjenu i – zapjevati. Za posljedice ne garantiramo.

11 miran

 

Miroslav Miro Manojlović, ne svira, nego pleše vibrafon. On nije novi Boško Petrović, on je sasvim druga galaksija i dok ga budete slušali i gledali poželjet ćete s njim zaplesati. I Boško, sigurni smo, tamo negdje gore, isto.

12 miro

 

Tena Novak, najklasičnija punkerica ili najpunkerskija klasičarka, kako vam drago, kompozicijom i improvizacijom bavi se od petnaeste godine, a takvo je čudo od simbioze instrumenta i osobe da su kolege po njoj nazvale i band. Ako još niste, natjerat će vas da se zaljubite u violinu. U nju samu hoćete, sigurno.

13 tena

 

Tin Ostreš, bubnjar i producent koji svira i surađuje s nemalim brojem izvođača od Pipsa do Rundeka, diktirat će ritam kućnog banda na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike, što znači da opuštanja – neće biti.

14 tin

 

Igor Pavlica, najveća je truba domaće glazbene scene, još je jedan od onih kojima posebna najava ne treba. Nema s kim nije svirao, nema kluba koji nije zatvarao. U sitnim jutarnjim satima. Isti ishod prognoziramo i na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike.

15 igor

 

Damir Prica Kafka, a zapravo – Capri, čovjek je preko čijeg se saksofona u zvijezde uspeo ne samo Novi val, nego i sva sila današnjih zvijezda. On će vam na to sve odmahnuti rukom i po Cageovim uputama preparirati klavir. On je Capri, vratio se iz Amsterdama, i on svira. Odlično.

16 capri

 

Zoran Prodanović Prlja, frontman je Leta 3 i ne treba ga posebno najavljivati. Već je godinama podjednako doma i u glazbenim i u kazališnim vodama, a na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike okušat će se u materijalu što ga je sa svojim timom osmislio jedan od najvećih europskih redatelja, Jan Lauwers.

17 prlja

 

Ivana Rushaidat, ona je fatalna Kaubojka, ona je jedan od najdelikatnijih glasova domaće glazbene scene, podjednako razoružavajuća i kad pjeva na kazališnim i na glazbenim pozornicama. Na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike čut ćemo je i vidjeti u duetu koji to nije i kojem se nitko nije nadao.

18 ivana

 

Radio 808 Rijetko koji radio se na ovim prostorima može pohvaliti tolikim brojem respektabilnih DJ imena u svojoj ekipi, a da su u stanju rasplesati i najmirnije noge, uvjerili su se i lanjski posjetitelji dodjele Teatar.hr Nagrada Publike. I ove će godine publiku zabavljati do ranih jutarnjih sati.

logo_crna_slova

 

Nenad Sinkauz, magistar je etnomuzikologije koji 'brije na eksperimentalu' i na kojeg se  domaća kazališna scena 'navukla' u posljednje dvije godine. Bilo da performira, izvodi ili sklada, omniprezentan je i još ga svi vole. I to je u Hrvata moguće.

21 neno

 

Ansambl predstave Šuma, Drvo, Skoro, Skroz, na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike predstavljat će autohtonu hrvatsku vrstu – kućni nepotizam. Riječ je o broju iz predstave autorskog dvojca koji osmišljava TNP, Nore Krstulović i Vedrana Peternela, i da – u programu su 'preko veze'.

20 skroz

 

Stella Švacov Miletić tajni je sastojak brojnih uspješnica Zagrebačkog kazališta mladih, osoba koja iza kulisa pomno drži sve konce u rukama. No, na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike neće biti inspicijentica, već - izvođačica.

stella

 

Nina Violić, prošlogodišnja dobitnica Teatar.hr Nagrade Publike za izvođačicu godine, miljenica je podjednako publike i kritike, pa nije čudno što je i ove godine nominirana u istoj kategoriji. No, Nina nikad ne igra na sigurno pa će na ovogodišnjoj dodjeli osim reprize uloge voditeljice, premijerno odigrati i onu – pjevačice.

22 nina

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE