Izvoz: Iglica u Prištini i u Čakovcu

Predstava Male scene, po tekstu Lane Šarić i u režiji Ivice Šimića, gostuje na međunarodnom festivalu Dodona u Prištini i festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu.

Dva najbolja neovisna kazališta prema izboru publike za Teatar.hr Nagradu Publike, Triko cirkus Teatar i kazalište Mala scena, udružili su svoje potencijale u predstavi Iglica. Nakon praizvedbe, koja je održana 31. siječnja 2013. godine, 'Iglica' je odmah postigla veliki uspjeh kod kritike i publike te je gostovala na nekoliko domaćih i inozemnih festivala (FEN - Opatija, MDF - Šibenik, Bitolino - Bitola - Makedonija).

Na međunarodnom festivalu Dodona u Prištini, na Kosovu, 'Iglica' je na programu 27. rujna (u 19 sati), a 15. listopada biti će izvedena i na festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu.

Mlada autorica Lana Šarić napisala je 'Iglicu' po narudžbi, a radi se o tekstu za djecu od 4 do 10 godina. Svoj prvi dramski tekst Ifigenija Lana Šarić praizvela je upravo u kazalištu Mala scena, u prosincu 2005. godine.

Predstava govori o djeci koja su drugačija, koja imaju „iglice“, „bodu“ i nisu prihvaćena od svoje okoline. Predstavu je režirao Ivica Šimić, a  igraju Nikolina Majdak, Nikola Mijatović i Iva Peter Dragan.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE