Search
Close this search box.

Audicija u Maloj sceni

Kazalište Mala scena raspisuje audiciju za novu predstavu namijenjenu djeci od 1,5 do 5 godina, autorski projekt kolektiva SKROZ (Nora Krstulović / Vedran Peternel) - 'Priča o zvuku'.

Kazalište Mala scena raspisuje audiciju za novu predstavu namijenjenu djeci od 1,5 do 5 godina, autorski projekt kolektiva SKROZ (Nora Krstulović / Vedran Peternel) - 'Priča o zvuku'.

Audiciji mogu pristupiti profesionalne glumice u dobi od 25 do 40 godina, s izraženom muzikalnošću, osjećajem za ritam i pokret, te spremnošću na istraživački rad.

Za audiciju je potrebno pripremiti etidu na temu zvuka u trajanju do 3 minute.

Audicija će se održati u kazalištu Mala scena u ponedjeljak, 30. rujna 2013. u 15.00 sati

Premijera se predviđa za 13. veljače 2014.

Pokusi traju od 11. studenoga do 4. prosinca, te od 7. siječnja 2014. godine

O predstavi:

“Priča o zvuku” bit će najveći izazov u dosadašnjem tijeku serijala predstava za najmlađu publiku “Priča o…”, jer za razliku od prethodnih nastavaka, govori o pojmu koji nema jedinstveno prepoznatljivu i vidljivu materijalnu pojavnost.

Zvuk je prvo iskustvo vanjskog svijeta što ga djeca percipiraju još u majčinu trbuhu, kao što je zvuk plača novorođenčeta prvi znak njegova dolaska na svijet. Tek rođena djeca prepoznaju i smirujuće doživljavaju majčin glas, a već s tri mjeseca poznati zvukovi (koraci, šum vode za kupku i sl.) kod njih izazivaju uzbuđenje. U istoj dobi djeca počinju prepoznavati i locirati izvore zvuka i njihovu prostornost, dok će sam prostor vizualno biti u stanju percipirati tek u kasnijoj dobi. Njime se može pričati neovisno o jeziku ili podneblju; slikama neusporedivo živopisnijim i dojmljivijim od onih što ih se, pogotovo najmlađoj publici, može ispričati riječima ili (televizijskom) slikom.
“Priča o zvuku” bit će, nadamo se, jedna od prvih lekcija vještine koja nam je svima prijeko potrebna – one slušanja, zvučne percepcije – svijetova koji nas okružuju, drugih i drugačijih, ali i sebe samih.

Prijave i dodatne informacije na: vjloncar@inet.hr

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE