Program Komedijafesta na 15. Špancirfestu

U sklopu varaždinskog Špancirfesta svake se godine održava i kazališni program Komedijafest, koji donosi niz humornih i satirčnih predstava.

  

Predstave će se, kao i prošle godine, igrati u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu, u sklopu partnerstva s tom kazališnom kućom.

Program ovogodišnjeg Komedijafesta donosi slijedeće predstave:

26.8. (ponedjeljak) Histrioni - Gospodsko dijete
27.8. (utorak)  Teatar Gavran - Lutka
28.8. (srijeda) Trag Crveno - Costa Cabaret
30.8. (petak) Ljubomir Kerekeš - Dimnjačar
1.9. (nedjelja) Umjetnička organizacija Artis - Bluz-guz cabaret 

Gospodsko dijete Kalmana Mesarića u izvedbi Histriona i režiji Dražena Ferenčine jedno je od zanimljivijih dijela hrvatske komediografije prve polovice 20. stoljeća, koje je svoju praizvedbu imalo davne 1936. Bavi odnosom grada i sela (Zagreba i Šestina) na način, koji ga u današnje vrijeme, više od tri-četvrt stoljeća nakon što je nastalo, i dalje čini jednako smiješnim, ali ponekad i bolno aktualnim.

U Lutki Teatra Gavran smijat ćemo se vječnoj dinamici žensko-muških odnosa, ali s futurističkom notom. Glavni junak , naime, umjesto sa stvarnom ženom počinje živjeti sa ženom-lutkom, androidom, koja ipak nije onoliko savršena i umiljata koliko bi on to želio.

Kostadinka Velkovska, šansonjerka i glumica u dvojezičnom, hrvatsko-makedonskom Kosta cabaretu koketira između etna i šansone, zabavnog programa i kazališne predstave u kojoj glumi i damu i zavodnicu, hrabru i nježnu, ludu i nadnaravnu.

Monodrama Ljubomira Kerekeša, Dimnjačar, prema tekstu Mirka Keleka i u produkciji Histriona, favorit je publike. Kroz oči malog čovjeka, dimnjačara Štijefa, prstom se lucidno, glasno, u srazu s publikom, a ponekad i prosto, ili kako se kaže “narodski”, ali uvijek iskreno upire prema “velikima” tkogod oni bili.

Arijana Čulina i Stojan Matavulj, zajedno s bendom, izvode Bluz guz Cabaret - stand up cabaret show sačinjen od četrnaest poznatih, ali humorno prepjevanih pjesama kojima dotiču sve - od muško-ženskih odnosa do aktualnih društvenih tema.

Cijena ulaznica za predstave Komedijafesta iznosi 40,00 kn.

 

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.