Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Uskoro: Špancirfest

Uskoro: Špancirfest

Od 24. kolovoza do 2. rujna u Varaždinu će se zbivati 'festival dobrih emocija', koji uz glazbeni nudi i bogat program izvedbenih umjetnosti.
Share on facebook
Share on twitter

Svake godine organizatori posebnu pažnju posvećuju uličnom programu, a on je ove godine najbogatiji do sad. Više od 30 različitih performansa vidjet će se na varaždinskim ulicama i trgovima tijekom 10 dana festivala. Organizatori kao najveću atrakciju ovog segmenta programa najavljuju uličnu predstavu Floten Tecles španjolskog  glazbenika Davida Morena, koja objedinjuje glazbu, kazalište i film, a začinjena je s puno poezije i humora. Plutajući šest metara iznad zemlje, Moreno pjeva, svira glasovir i udaraljke, a poklopac glasovira postaje filmsko platno.  Njegov nastup na Špancirfestu na rasporedu je posljednjeg petka i subote.

Organizatori Špancirfesta najavili su i humanitarni gala koncert Operne zvijezde za Udrugu Spas. Nastupit će čak 13 glazbenih umjetnika, Valentina Fijačko, Jelena Štefanić, Armando Puklavec, Helena Lucić, Evelin Novak, Momir Pjevac, Ljubomir Puškarić, Ivana Lazar, Sofija Cingula, Kora Pavelić, Ana Šedelbauer i Mirela Anđelović.
U Udruzi za zaštitu životinja Spas posebno su sretni što su ovaj humanitarni koncert inicirale same operne zvijezde. Koncert će se održati u četvrtak, 30. kolovoza u 20 sati u varaždinskom HNK, a sav prihod ići će za pomoć radu skloništa za napuštene životinje. Cijena ulaznice je 50 kuna.

Uz to, na programu i predstave Ufuraj se i pukni, Komedija o loncu, Gola u kavezu, Pacijent dr. Freuda i 39 stepenica.

Detaljan raspored svih izbvedbi pronaći ćete ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI