Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Pavarottijeva mineralna, Brittenovo pivo

Pavarottijeva mineralna, Brittenovo pivo

U čast velikog tenora izdana je posebna edicija mineralne vode (!), a u sklopu proslave stote godišnjice rođenja velikog skladatelja - po njemu nazvano pivo!
Share on facebook
Share on twitter

Tvrtka San Pel­legrino u suradnji sa Fondacijom Luciano Pavarotti lansirala je nedavno na tržište ograničeni broj boca svoje mineralne vode s posebnom, Pav­arotti etketom, a sve kako kažu ne bi li odali čast tom velikom umjetniku.

Big Lucy, kako boci od milja tepaju marketinške službe San Pelegrina, stoji 1,99 funti odnosno dvostruko više od obične boce iste mineralne vode, a dio je reklamne kampanje za izložbu Amo Pavarotti, koja je pod pokroviteljstvom iste tvrtke u travnju otvorena u Veroni.

U Velikoj Britaniji su pak u sklopu proslave stote godišnjice rođenja Ben­jamina Brit­tena po njemu odlučili nazvati - pivo.

Točnije, odlučio je to ravnatelj Alde­burgh Music, Jonathan Reekie i to upartnerstvu s tvrtkom Adnam. Kako sam kaže:

"Ne tvrdim da je ovo pivo utjelovljenje Brit­tena ili njegove glazbe, ali pokušao sam u njegovo stvaranje unijeti utjecaje koji su i za njih bili važni."

Rezultat je zlatno smeđe pivo s 4.5% alkohola i "lagane voćne arome s okusom banane i citrusa", a čijih 12 polu-litarskih boca stoji 23 funte.

Native-Britten

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI