Debela

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ja sam Lada i debela sam. Ime sam dobila po keksima koje je moja mama tamanila dok me imala u trbuhu. Sladoled je moja prva i zasad jedina istinska strast...'
autorski tim funkcija
Silvija Šesto tekst
Irena Sinkovićfotografija
Dženisa Medvedec Pecotićkostimograf
Zaga Živkovićkoreograf
Snježana Banovićredatelj
Snježana Banovićadaptacija
Vitomira Lončarproducent
Dinka Jeričevićscenograf

Novi naslov u Maloj sceni je 'Debela', predstava napravljena prema romanu Silvije Šesto Stipančić, koji se osim na popisu obavezne lektire za osmi razred nalazi i na Časnoj listi IBBY-ja u društvu najboljih svjetskih romana za djecu i mlade. Roman je osvojio nagradu 'Ivana Brlić Mažuranić', a za scenu ga je prilagodila redateljica Snježana Banović.

Tinejdžericu Ladu, koju igra Ana Begić, muče uobičajeni problemi. Ona govori za sebe „Ja sam Lada i debela sam. Ime sam dobila po keksima koje je moja mama tamanila dok me imala u trbuhu. Sladoled je moja prva i zasad jedina istinska strast...'' Lada muči muke s kilogramima, samopuzdanjem, dečkima, prištićima, izlascima, bratom, roditeljima školom, prvim poslom i ostalim problemima iz svakodnevnog života, a sve se to pojača kad se pojavi Onaj Pravi, zbog kojeg je spremna započeti rigoroznu dijetu.

Međutim, nakon mnogobrojnih peripetija, ispada da je Onaj Pravi zapravo netko drugi...

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=FRO_7da7QQc]

Posebnu atmosferu predstavi daju poznati hitovi grupe Denis & Denis koje dopunjava razigrana koreografija Zage Živković, sve u stilu 80-tih.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE