Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Manojlović režira dramski prvijenac Mire Furlan

Manojlović režira dramski prvijenac Mire Furlan

Predrag Miki Manojlović režira praizvedbu prve drame kolegice Mire Furlan, a koja će se zbiti koncem travnja u Beogradu.
Share on facebook
Share on twitter

Izdavačka kuća izdavačka kuća Samizdat B92 objavila je 2010. godine knjigu Mire Furlan naslovljenu Totalna rasprodaja, a u kojoj su sabrani tekstovi, prvotno objavljivani u tjedniku Feral Tribune.

Otprilike istovremeno Furlan je svom kolegi Mikiju Manojloviću ponudila dramu Dok nas smrt ne razdvoji, no kako on sam kaže: "...do sada nije bilo prilike, nije bilo vreme... nisu bile sklopljeni svi potrebni činioci...". U međuvremenu, okolnosti su se poklopile pa će rečena drama u Manojlovićevoj režiji praizvedbu doživjeti 25. travnja u Radionici Integracije, jedinstvenom prostoru u Beogradu koji je posvećen inkluziji osoba sa posebnim potrebama.

Radionica integracije, čiji je idejni tvorac sam Manojlović, specifičan je kulturni centar posvećen slijepim,  slabovidim i drugim osobama sa posebnim potrebama, a od osnivanja 2008. godine, realizirao je dvije vlastite produkcije  - predstavu Hodnici žuti, purpurni, plavi u režiji i koreografiji Sonje Vukićević, te Beckettova U iščekivanju Godota, u režiji Nebojše Dugalića.

Radnja drame Dok nas smrt ne razdvoji smještena je 'na ovim prostorima' 70-tih godina prošlog stoljeća, a zaigrat će je  Jasna Đurićić i studentica Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Jovana Gavrilović.

Kostimografkinja je Jelisaveta Tatić, scenograf Darko Nedeljković, a suradnik za jezik i scenski govor je Bogdan Diklić.

Prve reprize predstave Dok nas smrt ne razdvoji u Radionici Integracije su 26, 27. i 28. travnja.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI