Search
Close this search box.

Upoznajte nominirane: Nina Horvat

Nina Horvat autorica je teksta ‘Ružičasta sanjarica’ nominiranog za najbolji dramski tekst godine [VIDEO]

Nina Horvat rođena je 1989. godine u Zagrebu. Odrasla je u kazalištu. Dugogodišnja je članica Učilišta ZKM-a. U Teatru Tirena igrala je u desetak dječjih predstava i odgojnih kazališta. Posljednje četiri godine vodi radionice na Kazališnom kampu Tirena. Zajedno s Ines Škuflić – Horvat napisala je tekstove za dječje predstaveAvanture Vrećka i SmećkaZimska melodijaBožićne nevolje i Gdje su moje čarape?.

Dvije godine pisala je za kazališni web portal Teatar.hr. 2009. godine dobila je treću nagraduMarin Držić‘ za dramski tekst Dok nas smrt ne rastavi. Radila je kao dramaturg na predstavama Raditi! Raditi… / pokušaji 6, 9, 11Dvolična igra, Bilo jednom… i Ružičasta sanjarica za koju je i napisala tekst.

Maturirala je u Privatnoj klasičnoj gimnaziji a diplomirala na Odsjeku dramaturgije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Na istom je fakultetu upisala i diplomski studij Kazališne dramaturgije.

Autorica je teksta Ružičasta sanjarica nominiranog za Teatar.hr Nagradu Publike 2012 u kategoriji najboljeg novog dramskog teksta.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE