I živjele su sretno…?

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zašto je propao Snjeguljičin brak, kako izgleda Trnoružičina djevojačka večer i tko je htio oženiti Malu Sirenu? Saznajte u komičnoj dekonstrukciji slavnih bajki iz pera Nine Horvat, a u režiji Frane Marije Vranković.
autorski tim funkcija
Marko Bokulićskladatelj
Ivan Čačeskladatelj
Luka Ivošskladatelj
Goran Stanilovićoblikovatelj zvuka
Damir Sirotićoblikovatelj svjetla
Nina Horvatautor teksta
Katarina Radošević Galićkostimograf
Frana Marija Vrankovićredatelj
Marta Crnobrnjascenograf
izvođači uloge
Doris PinčićSnjeguljica
Jelena Hadži-ManevTrnoružica
Mia KrajcarPepeljuga
Selma MehićBezimena

Nakon što su 2012. godine uspješno dekonstruirale muške likove iz bajki Charlesa Perraulta i braće Grimm u predstavi I živjeli su sretno...?, autorica Nina Horvat i redateljica Frana Marija Vranković pripremile su i 'žensku' verziju priče.

Naime, bajke često završavaju s nagovještajem sretnoga kraja, ne pokazujući hoće li se on zaista i ostvariti.

Trnoružica iz predstave I živjele su sretno…? nada se uspješnom i sretnom braku jer ona i njezin princ sutradan namjeravaju uploviti u bračnu luku nakon dvogodišnje veze. Vjenčanje iz bajke Trnoružica je pomno planirala više od godinu dana.  Pokušala je sve savršeno isplanirati kako nitko ne bi primijetio koliko je toga propustila za svoga stogodišnjeg sna. Zato se sada pokušava što bolje uklopiti u suvremeni način života. Isprobava različite režime prehrane i vježbanja te je opsjednuta društvenim mrežama.

Kako „zadnju večer slobode“ treba proslaviti, na tematskoj djevojačkoj zabavi u stilu dvadesetih godina dvadesetoga stoljeća pridružit će joj se najbolje prijateljice: Pepeljuga i Snjeguljica, a doći će i Bezimena, supruga onoga mladića koji se namjeravao oženiti Malom Sirenom, ali ju je slučajno zamijenio Bezimenom – ljubiteljicom latinskoga jezika i flamenka.

Trnoružičina kuma, Pepeljuga, koja je organizirala djevojačku po Trnoružičinim iscrpnim uputama, posebno je neugodno zatečena činjenicom da će im se „dobrica“ pridružiti. Pepeljuga je nakon udaje rodila četiri djevojčice te je našla način kako unovčiti sve muževe nestašluke. Pretjerane sreće u braku nije imala ni Snjeguljica, koja se nakon šest pokušaja umjetne oplodnje rastaje od svoga muža jer se ispostavilo da nemaju zajedničke interese.

Kakve je sve zabavne aktivnosti smislila Trnoružica te hoće li ju prijateljice odgovoriti od sutrašnjega vjenčanja ili će ju uvjeriti da njezina priča može imati sretan nastavak, otkrijte kroz komediju I živjele su sretno…? Gradskoga kazališta – Scena Gorica.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE