Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Netrebko u Cankarjevom domu – bez novinara

Netrebko u Cankarjevom domu – bez novinara

Najveća ženska operna zvijezda današnjice 30. listopada nastupa u Ljubljani sa Slovenskom filharmonijom, a slovenska javnost bruji o paprenim cijenama ulaznica koje će ovaj put morati platiti i - novinari.
Share on facebook
Share on twitter

Još smo vas u travnju izvjestili  kako Anna Netrebko kreće na europsku turneju i to u pratnji Slovenske filharmonije i komornog zbora, a pod ravnanjem njihova šefa dirigenta - Emmanuela Villaumea.

U sklopu iste nastupit će 30. listopada u Cankarjevom domu koncertnom, izvedbom opere Petra Iljiča ČajkovskogJolanta, a pridružit će joj se kao solisti i Sergey Skorokhodov, Lucas Meachem, Vitalij Kovaljov, Luka Debevec Mayer, Džunho Ju, Nuška Rojko, Monika Bohinec, Theresa Plut i Vladislav Sulimski.

No, ulaznice za operni događaj godine u susjednoj Sloveniji prodaju se po paprenim cijenama - od  65, 145 i 195 €, točnije - prodavale su se, jer su ove najjeftinije već - rasprodane.

Posebno burne reakcije izazvala je odluka organizatora koncerta da ulaznice - bez iznimke - naplati i novinarima. Naime, kako stoji na stranicama Cankarjeva doma:

V imenu organizatorja koncertne izvedbe opere Jolanta (Ana Netrebko s Slovensko filharmonijo) vas obveščamo, da novinarji za ogled potrebujejo vstopnico, ki jo lahko kupijo v Informacijskem središču CD po objavljenih cenah. Za vse dodatne informacije je na voljo direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič (damjan.damjanovic@filharmonija.si). Hvala za razumevanje!

Dnevnik Delo vrlo je izravno napao ovakvu Damjanovičevu odluku podsjećajući ga na zasluge koje mediji imaju u doođenju publike na koncerte Filharmonije, ali i druga događanja u Cankarevom domu. "To da nema akreditacija za neki kulturni događaj, u Sloveniji se još nije dogodilo!", piše Delo koje odluku naziva skandaloznom posjećajući i da Netrebko u Sloveniji neće imati ni press konferenciju, za razliku od primjerice Luciana Pavarottija, čije je svojevremeno gostovanje u Ljubljani bilo otvoreno za predstavnike medija.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI