Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Kad ni pisci ne poštuju – pisce

Kad ni pisci ne poštuju – pisce

Nažalost, već je tradicionalno. Nagrade Marulićevih dana kao da služe izbacivanju pisaca iz takta.
Share on facebook
Share on twitter

Nema tome baš predugo otkad su domaći dramski pisci, Marulićevim danima, odnosno tamošnjem žiriju poručili - ne sramotite nas. Vijeće festivala ne samo da se nije očitovalo na taj pisani zahtjev, već je - preko noći - donijelo novi pravilnik. No,  kako nas povijest uči - nema tog propisa koji 'naš čovjek' ne zna izigrati.

Tako je večeras na Marulićevim danima žiri u kojem je  (da stvar bude bolja) sjedilo dvoje pisaca, dodijelio nagradu za najbolji dramski tekst redatelju -  Miranu Kurspahiću.

U obrazloženju stoji:

Marul za suvremeni dramski tekst dodjeljuje se tekstu “Potop” Mirana Kurspahića, u autorovoj režiji i koprodukciji Umjetničke organizacije KUFER i Teatra &TD. Kroz autentičnu priču o velikoj zagrebačkoj elementarnoj nepogodi autor secira društvene i obiteljske odnose u tom vremenu, vješto ih dramaturški povezujući s aktualnim zbivanjima.

'Sitni' je problem što Potop nije nastao prema dramskom tekstu nego je predstava razvijana slijedom improvizacija s glumačkim ansamblom, čiji članovi to i sami proznaju u razgovoru za naš portal!

Ergo, na Marulićevim danima - ništa nova. Na potezu su pisci ili barem oni koji u žiriju nisu sjedili.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI