Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Sezona 2012/2013: KMD

Sezona 2012/2013: KMD

Publiku Kazališta Marina Držića u sezoni 2012/2013 sveukupno očekuje čak 7 premijernih i 11 repriznih naslova.

Prenosimo vam najave premijernih naslova u sezoni 2012/2013. onako kako ih je oglasilo Kazalište Marina Držića.

***

Kazalište Marina Držića u sezonu 2012. / 2013. ulazi s mnoštvom optimizma, iznenađenja i kreativnih zamisli. Kako samo ostati ravnodušan, kad nas već početkom listopada očekuju premijerne izvedbe predstava dvojice velikana hrvatskog teatra! Joško Juvančić pred publiku na malu scenu Teatra Bursa donosi dramu Otac, autora Elvisa Bošnjaka (19.10.); a Georgij Paro samo tjedan dana nakon na velikoj pozornici, Zločin na kozjem otoku, autora Uga Bettija (26.10.)

Publiku sveukupno očekuje čak 7 premijernih naslova, a međusobna poveznica svih predstava je atmosfera u kojoj ljudski duh i biće dolaze do raznih iskušenja i naglih preobrata. Na trenutke letargične i teške misli već idućeg trena će prerasti u energične zaplete; a ono što ljudi često odbijaju će upravo naši likovi na sceni prigrliti i čvrsto zadržati pored sebe. Nije im strana ni pogreška, ni ljubav, pa niti smrt!

Lica i mjesta na kojima će se odigravati radnja su samo sinonimi i metafore onog što je svakome pojedincu blisko, a posebna poruka koja se nadvija poput gigantskog bijelog oblaka jest da je čistoća ljudske duše ono što treba sačuvati.

Prilike za smijeh također neće nedostajati! U režiji Maje Šimić komedija Georgesa Feydeaua, Ne vrti se okolo gola golcata“, dolazi pred publiku lokalizirana na dubrovački jezik. Uz to će još jedan niz komičnih spletki dodatno zaintrigirati i razveseliti publiku, u predstavi Kako voli druga strana. Komad Alana Ayckborna je u rukama vrsnog redatelja iz Makedonije, Dejana Projkovskog, čime Kazalište Marina Držića nastavlja inozemne suradnje.

Miljenica dubrovačke publike, nadasve talentirana redateljica Olja Lozica, adaptira „OlujuW. Shakespearea u posve novom 3D ruhu u suradnji s Pixel Designom. Ovo je prilika da dubrovačka publika doživi kazališno – izvedbeni potencijal kojeg nude novi vizualni mediji. Lozica je lani oduševila predstavom „Prasac koji gleda u Sunce“, a u ovoj sezoni će raditi i predstavu za djecu - Potraga“.

Kraljica majka autora Marija Santanellija u Dubrovnik vraća još jednog velikog prijatelja i ljubimca Držićevog teatra. Riječ je o vanserijskom redatelju Ivanu Leu Lemu, koji se dosad dokazao pred dubrovačkom publikom i kritikom nizom odličnih ostvarenja.

Mnoštvo je razloga da publika u velikom broju pohrli u teatar! Program Kazališta Marina Držića nikad nije bio uzbudljiviji i zanimljiviji. Sedam premijera će iz mjeseca u mjesec podsjećati zašto 'daske život znače'; a ukoliko ste propustili nešto iz proteklih sezona, tu je čak 11 repriznih naslova koji će se naći na repertoaru:

D. MihanovićBijelo (Ivan Leo Lemo), M. OgrizovićHasanaginica (Ivan Leo Lemo), R. CooneyKidaj od svoje žene (Sulejman Kupusović), J. BokoKako je Tonkica kupovala kruh (Dražen Ferenčina), R. Cooney – Ministar pokvarenjak (Sulejman Kupusović), A. Tonković DolenčićCarevo novo ruho (Marko Juraga), J. Baptiste MoliereMizantrop (Dražen Ferenčina), O. Lozica – Prasac koji gleda u Sunce (Olja Lozica), H. PinterLjubavnik (Lawrence Kiiru), G. Feydeau – Mačak u vreći (Ivan Leo Lemo), L. PaljetakBastion (Lefteris Giovanidis).

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE