Naslovnica > VIJESTI > INFO > 58. Splitsko ljeto bez Judite za dramu

58. Splitsko ljeto bez Judite za dramu

Žiri medijskog pokrovitelja Splitskog ljeta, dnevnika Slobodna Dalmacija, odlučio je 'očitati lekciju' upravi festivala i ne dodijeliti tradicionalnu Juditu za dramski program, jer je isti - kažu - bio ispod svake razine.
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Dr Perković je “doktorat” dobio na ljetnom tečaju u bivšoj Čehoslovačkoj. Kao bivši tajnik Splitskog sveučilišta, Ivica Restović ima točnu informaciju kakvi su to “doktorati”. Sa tim “doktoratom” je počeo “uspon” dr Perkovića.
    Dr Perković, nažalost, nije nimalo kazališna, a niti osoba koja pripada umjetnosti općenito, zbog teškog nedostatks umjetničke senzibilnosti, Njegova upornost, tiha nametljivost i razmetanje “kazališnim znanjem” koje ne razumije, u okolišu koji mu je često ravan, dospio je do uloge “kazališnog znalca”. Njegov kazališni ukus je iz prošlog tisućljeća. “Vještice iz Salema”, koje je svojedobno vrlo neuspješno režirao, vjerojatno su najsuvremeniji kazališni komad kojeg je u stanju po njegovoj “estetici” percipirati kao vrijedno kazalište. Njegove režije i gluma su rijedak primjer potpunog nesporazuma i apsolutne umjetničke sterilmosti.
    Tekst obrazloženja je autentičan proizvod takve “umjetničke osobnosti”. Na moju duboku žalost, nimalo ne pretjerujem.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE