Naslovnica > VIJESTI > INFO > Godišnje nagrade HNK Zagreb

Godišnje nagrade HNK Zagreb

U utorak, 3. srpnja 2012. u 12,00 sati u foyeru HNK u Zagrebu održat će se svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja u sezoni 2011./2012. No dobitnici su već poznati.
Share on facebook
Share on twitter

Nagrada Mila Dimitrijević

za najbolju dramsku žensku ulogu dodijeljena je Olgi Pakalović za ulogu Anice u drami Maškarate ispod kuplja Ive Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića.
za najbolju dramsku mušku ulogu dodijeljena je Liviju Badurini za ulogu Sluge u drami Rat i mir Lava Nikolajeviča Tolstoja u koprodukciji HNK u Zagrebu, Pandur.Theaters i EPK Maribor 2012, u režiji Tomaža Pandura.

Nagrada Marijana Radev
za najbolju opernu žensku ulogu dodijeljena je Ivanki Boljkovac za ulogu Crkvenjarke u operi Jenufa Leoša Janáčeka, pod ravnanjem Srboljuba Dinića, u režiji Ozrena Prohića.

Nagrada Vladimir Ruždjak
za najbolju opernu mušku ulogu dodijeljena je Giorgiu Surianu za ulogu Dulcamare u operi Ljubavni napitak Gaetana Donizettija, pod ravnanjem Pietra Rizza, u režiji Cesarea Lievija.

Nagrada Ana Roje
za najbolju baletnu žensku ulogu dodijeljena je Pavli Mikolavčić za Solo par u koreografiji Druga simfonija Uwea Scholza - Roberta Schumanna u Večeri njemačkih autora, za uloge Snježne kraljice i  Vile šećera u baletu Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Dereka Deanea te ostalih deset uloga u baletnoj sezoni 2011./2012.

Nagrada Oskar Harmoš
za najbolju baletnu mušku ulogu dodijeljena je Tomislavu Petranoviću za Solo u koreografiji Suita suita suita Marca Goeckea – Johanna Sebastiana Bacha u Večeri njemačkih autora, za ulogu Princa u baletu Orašar  Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Dereka Deanea te ostale četiri uloge u baletnoj sezoni 2011./2012.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI