Ružičasta sanjarica

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Leteće palačinke, smanjivanje i ovca koja ne voli da ju se previše broji, samo su neka od mnogih iznenađenja u novoj predstavi Male scene.
autorski tim funkcija
Ana Šestofotograf
Silvija Šesto autor predloška
Nina Horvatautor adaptacije
Petra Heldpomoćnik scenografa
Miljenko Sekulićoblikovanje lutaka
Željka Fabijanić Šaravanjaoblikovatelj svjetla
Ivica Šimićredatelj
Vitomira Lončarproducent
Hana Leticakostimograf
Dinka Jeričevićscenograf
izvođači uloge
Dado Ćosić
Gea Gojak

Samo tjedan dana nakon Tajni začarane šume, kazalište Mala scena ima novu premijeru. Ružičasta sanjarica je predstava inspirirana istoimenom knjigom Silvije Šesto Stipančić koja govori o snovima i mnogobrojnim problemima s kojima se djeca svakodnevno susreću. Knjiga se sastoji od niza raznovrsnih snova koje djeca opisuju Sanjarici koja ih zatim tumači i svojim savjetima pomaže djeci.

Tekst koji je napisala Nina Horvat nastao je prema improvizacijama mladih glumaca, Gee Gojak i Dade Ćosića. Ostatak autorskog tima je već provjerena i dobro uigrana ekipa – redatelj Ivica Šimić, scenografkinja Dinka Jeričević i kostimografkinja Hana Letica.

Predstava kroz niz snovitih situacija progovara o problemima s kojima su mnoga djeca suočena, prvenstveno o zaokupljenosti obavezama i osamljenosti. No s obzirom na to da u snovima možemo biti što god poželimo, možemo raditi što god nam padne na pamet, možemo otputovati i na drugi kraj svijeta, likovi u predstavi daju oduška svojoj mašti i stvaraju svoj mali zasebni svijet...

Dječak se nedavno preselio u novi kvart, nikoga ne poznaje a roditelji mu jako puno rade pa je po cijele dane sam doma. Ne zna kud bi sa sobom i čini mu se da mu vrijeme prolazi jako, jako sporo, sve dok jednu noć u snu ne upozna djevojčicu koja ima gomilu obaveza i ni sa kim se ne stigne družiti. Dvoje osamljene djece počinje svaku noć sanjati zajedničke snove u kojima dožive cijeli niz pustolovina. I više se ne osjećaju tako sami - svaku večer ih netko čeka, pa makar i u snovima...

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE