Naslovnica > PUBLIKA ZA POSEBNE NAMJENE
PUBLIKA ZA POSEBNE NAMJENE
QUOD LICET...

Sjeća li se itko ‘Publike za posebne namjene’?

Sinoć su u Brnu prosvjednici prekinuli izvedbu predstave 'Naše nasilje i vaše nasilje' Olivera Frljića. Tom prigodom podsjećamo vas na kolektiv koji je svojevremeno intervenirao u jednu ovdašnju izvedbu.
QUOD LICET...

HNK Rijeka i ‘Publika za posebne namjene’

Je li zahtjevom za intervenciju policije i otimanjem aparata gledateljici koja je fotografrala predstavu 'Hrvatsko glumište', Oliver Frljić ispao Bog ili pak - vol?

Fotogalerija: Publika na putu

Foto-dokumentacija puta Publike za posebne namjene na njihovu prvu izvedbu, onu 'Najbolje juhe!Najbolje juhe!' u Zagrebačkom kazalištu mladih, 1. travnja 2008.

U rampi

Publika za posebne namjene, koju čini glumci Teatra ITD, performeri, suvremeni plesači, redatelji, teatrolozi, kritičari, izvodi sustavno promatranje odabranih predstava: kulturnih, političkih ili sportskih izvedbi.

Često Postavljana Pitanja

Pitanja postavljana u procesu nastanka projekta Publika za posebne namjene, i trenutno na njih raspoloživi odgovori...

DB Indoš: O publici…

Za mene je sudjelovanje u Publici za posebne namjene rad u nastajanju.

Nataša Stanić: O publici…

Ovakva akcija, iako se može smatrati anarhičnom budući da zanemaruje, odnosno ignorira sustav preispitujući osnovne kazališne kodove, primarno je nošena željom da pridoda, poboljša, oživi, učini uzbudljivim, momentalnim, produbi senzibilnost kazališnog čina i pojača njegovu dramatičnost i naposljetku, ali ne manje bitno, da podsjeti na vezu kazališta s igrom.

Publika za posebne namjene

Tko čini Publiku za posebne namjene?