Search
Close this search box.

Fabrizo Melano renomirana je figura na međunarodnoj opernoj sceni. Više od četrdeset godina surađivao je s vodećim svjetskim opernim kućama. Svoju dugu vezu s Metropolitan Operom započeo je 1969. godine gdje je režirao dvadesetijednu operu, između kojih je bilo sedam novih i niz obnovljenih produkcija. Surađivao je sa svjetskim opernim umjetnicima kao što su Maria Callas, Renata Tebaldi, Birgit Nilsson i naša Zinka Kunc Milanov.

Većina njegovih radova mogla se vidjeti PBS Live iz Met seriji uključujući La Bohème (s kojom je i započeto prikazivanje 1977),Il Trittico, Les Troyens (s kojim je i otvorena stota sezona Meta 1983), i Il Trovatore.

Melano je radio s vodećim američkim i kanadskim opernim kompanijama, uključujući produkcije u Lyric Opera u Chicagu i New York City Operi. Asistirao je Mariji Callas u režiranju I Vespri Siciliani u Teatru Regio u Torinu. Bio je redatelj u kompanijama kao što su Teatro Colón- Buenos Aires, Opéra de Monte-Carlo i English National Opera. Na Juilliardu je 2010. godine režirao Dialogues des Carmélites, a 2012. Armide nastalu u koprodukciji Meta+Juilliarda.

Bio je član žirija prvog Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača „Zinka Milanov‟.

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE