Search
Close this search box.

Dino Tomaš Brazzoduro

GODINA ROĐENJA:
MJESTO ROĐENJA:
60076
predstava produkcija funkcija
Orfej sluša radiooblikovatelj zvuka
Hoerspiel izvođač
Preko Trnja do Zvijezdeglazbeni suradnik

Kompozitor, gitarist i tonski tehničar.
Studirao je na Glazbenoj akademiji u Splitu, te povijest i povijest umjetnosti na Filozofskim fakultetima u Zadru i Zagrebu.
Svirao je i autorski surađivao u nekoliko važnijih hrvatskih rock bandova (Rapa Nui, Pips Chips & Videoclips, Djeca, Pun Kufer, Lollobrigida), a od 2009. godine radi kao kompozitor glazbe u dramskim i plesnim predstavama, dokumentarnim i igranim filmovima, dječjim TV serijama te kao tonski tehničar.

Autor je glazbe i dizajna zvuka u slijedećim radijskim formama:
-30 akustičnih vinjeta na temu “Mediteranskog brevijara” Predraga Matvejevića emitiranih tijekom 2010. i 2011. na Trećem programu Hrvatskog radija u emisiji Radio-Mediteran
-Ars Akustike Dramskog programa Hrvatskog radija: “Cantato Sensibile” (tekst Pavlice Bajsić), 2009., “7 Tišina za 7 Dana” (tekst Dubravka Mihanovića) , 2011., “Trag u čađi”, 2013.
-Italo Calvino “Nevidljivi gradovi I i II”, za emisiju Transonica Trećeg programa Hrvatskog radija 2012., u konkurenciji festivala Prix Bohemia

Osim za radio, glazbu komponira i izvodi za predstave (“Preko Trnja do Zvijezde”, “7 Tišina za 7 dana” i dr.), igrane tv serije za djecu: “Tonko i Zvonko” (HTV, 7 epizoda), “Laboratorij na kraju svemira” (Studio dim i HTV, 30 epizoda), “Sendung mit der Maus” (WDR), eksperimentalne i dokumentarne filmove (“Tajni agent Gan Flint” Borisa Greinera i dr.) i za kratki igrani film (“Prva dama Dubrave” Barbare Vekarić i dr.).
Sudjelovao je u projektu “Ritam i Riff”, uglazbljene antologije hrvatskog pjesništva u organizaciji časopisa Poezija. Kao izvođač sudjelovao je na pjesmi Vesne Parun “Zavjet” (vokal Josipa Lisac) a kompletni je autor glazbe i aranžmana za pjesmu Gordane Benić “Te jeseni” (vokal Darka Rundeka).

Dino Brazzoduro je autor “Lubenice ili samo iluzije”, izvedbe Ars Akustike uživo iz Muzeja Prekinutih veza u Zagrebu u siječnju 2012. a koja je predstavljala Hrvatski radio u EBU-ovoj proslavi Art’s Birthday-a, te je uživo prenošena na 40-tak europskih radiostanica.
Nakon te uspješne izvedbe je, u suradnji s Pavlicom Bajsić, i nastala ideja za puno opsežniji projekt radiofonijskog teatra “Hoerspiel: igra za slušanje (i gledanje)” koja je premijerno izvedena u Kuli Lotrščak u Zagrebu u studenom 2013, a u produkciji Multimedijalne kolibe. S Multimedijalnom kolibom nastavlja suradnju i u 2014. na programu izvedbi pozvučene putopisne poezije i proze: “Plan za bijeg”.

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE