Login za korisnike

Dino Tomaš Brazzoduro

Kompozitor, gitarist i tonski tehničar.
Studirao je na Glazbenoj akademiji u Splitu, te povijest i povijest umjetnosti na Filozofskim fakultetima u Zadru i Zagrebu.
Svirao je i autorski surađivao u nekoliko važnijih hrvatskih rock bandova (Rapa Nui, Pips Chips & Videoclips, Djeca, Pun Kufer, Lollobrigida), a od 2009. godine radi kao kompozitor glazbe u dramskim i plesnim predstavama, dokumentarnim i igranim filmovima, dječjim TV serijama te kao tonski tehničar.

Autor je glazbe i dizajna zvuka u slijedećim radijskim formama:
-30 akustičnih vinjeta na temu “Mediteranskog brevijara” Predraga Matvejevića emitiranih tijekom 2010. i 2011. na Trećem programu Hrvatskog radija u emisiji Radio-Mediteran
-Ars Akustike Dramskog programa Hrvatskog radija: “Cantato Sensibile” (tekst Pavlice Bajsić), 2009., “7 Tišina za 7 Dana” (tekst Dubravka Mihanovića) , 2011., “Trag u čađi”, 2013.
-Italo Calvino “Nevidljivi gradovi I i II”, za emisiju Transonica Trećeg programa Hrvatskog radija 2012., u konkurenciji festivala Prix Bohemia

Osim za radio, glazbu komponira i izvodi za predstave (“Preko Trnja do Zvijezde”, “7 Tišina za 7 dana” i dr.), igrane tv serije za djecu: “Tonko i Zvonko” (HTV, 7 epizoda), “Laboratorij na kraju svemira” (Studio dim i HTV, 30 epizoda), “Sendung mit der Maus” (WDR), eksperimentalne i dokumentarne filmove (“Tajni agent Gan Flint” Borisa Greinera i dr.) i za kratki igrani film (“Prva dama Dubrave” Barbare Vekarić i dr.).
Sudjelovao je u projektu “Ritam i Riff”, uglazbljene antologije hrvatskog pjesništva u organizaciji časopisa Poezija. Kao izvođač sudjelovao je na pjesmi Vesne Parun “Zavjet” (vokal Josipa Lisac) a kompletni je autor glazbe i aranžmana za pjesmu Gordane Benić “Te jeseni” (vokal Darka Rundeka).

Dino Brazzoduro je autor “Lubenice ili samo iluzije”, izvedbe Ars Akustike uživo iz Muzeja Prekinutih veza u Zagrebu u siječnju 2012. a koja je predstavljala Hrvatski radio u EBU-ovoj proslavi Art’s Birthday-a, te je uživo prenošena na 40-tak europskih radiostanica.
Nakon te uspješne izvedbe je, u suradnji s Pavlicom Bajsić, i nastala ideja za puno opsežniji projekt radiofonijskog teatra “Hoerspiel: igra za slušanje (i gledanje)” koja je premijerno izvedena u Kuli Lotrščak u Zagrebu u studenom 2013, a u produkciji Multimedijalne kolibe. S Multimedijalnom kolibom nastavlja suradnju i u 2014. na programu izvedbi pozvučene putopisne poezije i proze: “Plan za bijeg”.

predstava produkcija funkcija
Orfej sluša radiooblikovatelj zvuka
Hoerspiel izvođač
Preko Trnja do Zvijezdeglazbeni suradnik
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO

Odgovori