Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade 19. Festivala glumca

Nagrade 19. Festivala glumca

Dodjelom devet glumačkih nagrada, jedne za najbolju predstavu te - posebnim priznanjem, završen je 19. Festival glumca.
Share on facebook
Share on twitter

U konkurenciji za nagrade na ovogodišnjem Festivalu glumca bilo je 19 predstava koje je odabrao izbornik Žarko Potočnjak. O najboljoj predstavi u cjelini, koja je nagrađena nagradom 'Vanja Drach' te glumcima, odlučivao je ocjenjivački sud u kojem su se nalazili Helena Buljan, Branka Trlin i Milan Štrljić.

Najboljom predstavom proglašena je predstava Mrzim istinu, autora i redatelja Olivera Frljića u izvedbi Teatra &TD iz Zagreba

Nagrada 'Fabijan Šovagović' za najbolju glumicu pripala je ravnopravno Mariji Sekelez za ulogu Helene i Nataliji Đorđević za ulogu Lane u predstavi 'Diva' Marijane Nola, u režiji Želimira Mesarića i produkciji GK 'Žar ptica' iz Zagreba, te Anji Šovagović Despot za ulogu Seke u predstavi Nosi nas rijeka Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji GDK 'Gavella' iz Zagreba.

Najboljim glumcima, kojima također pripada nagrada 'Fabijan Šovagović', proglašeni su ravnopravno René Bitorajac i Tarik Filipović za uloge u predstavi Spektakluk Renéa Bitorajca, Tarika Filipovića i Zorana Lazića u režiji Renéa Bitorajca i Tarika Filipovića i produkciji Satiričkoga kazališta 'Kerempuh' iz Zagreba, te Rakanu Rushaidatu za ulogu Marija u predstavi Ja, tata! Bjarnija Haukura Thorssona u režiji Borisa Kovačevića i produkciji Teatra Exit iz Zagreba te za ulogu Dragana u predstavi Mrzim istinu.

Nagrada 'Nevenka Filipović' za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je ansambl predstave Mala djeca, veliki ljudi (Luka Juričić, Dean Krivačić, Tomislav Krstanović, Igor Kovač) Renate Carole Gatice, Natalije Manojlović i Lane Šarić u režiji Renate Carole Gatice i produkciji Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

Nagrada 'Ivo Fici' za najboljega mladog glumca ili glumicu do 28 godina dodijeljena je Lani Heleni Hulenić za ulogu Gospođice Fischer u predstavi Picasso Jeffreyja Hatchera u režiji Nenni Delmestre i produkciji Kazališta Playdrama iz Splita.

Priznanje 19. festivala glumca dodijeljeno je glumcu Jošku Ševi.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI