Search
Close this search box.

Camere da letto / Spavaće sobe

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Četiri bračna para, tri spavaće sobe i - komično pero Alana Ayckbourna. U Talijanskoj drami HNK Rijeka.
autorski tim funkcija
Masolino D'Amicoprevoditelj
Rosaria Ricciscenograf
Rosaria Riccikostimograf
Geoffrey Di Bartolomeoasistent kostimografa
Geoffrey Di Bartolomeoasistent scenografa
Oscar Genovesesavjetnik za glazbu
Predrag Potočnjakoblikovatelj svjetla
Paola Galassiredatelj
Alan Ayckbournautor teksta

The Beroom Face komedija je britanskog komediografa Alana Ayckbourna iz 1975. godine.

Cijela se radnja zbiva u tri spavaće sobe tijekom jedne noći i idućeg jutra, a podjelu čine četiri bračna para. Na samom početku komada najstariji od parova, Delia i Ernest, pripremaju se izaći na večeru kako bi proslavili godišnjicu braka; najmlađi par Malcolm i Kate, pripremaju zabavu povodom useljenja na koji su pozvana preostala dva para, Jan i Nick te Susannah i Trevor (jedini čiju ložnicu ne vidimo). Cijelu priču dodatno komplicira činjenica da je Jan nekoć bila Trevorova djevojka.

U posljednji čas, Nick ozlijedi leđa i ne može otići na zabavu, na kojoj će se Susannah posvađati s Trevorom, da bi ga potom zatekla kako se ljubi s Jan. Susannah stoga napušta zabavu i odlazi u posjet Delii i Ernestu, koji su - saznajemo - Trevorovi roditelji. Tamo će Susannah zaspati s Deliom u krevetu, dok će Ernest biti prisiljen spavati u susjednoj sobi.

U međuvremenu, Trevoru uvjerenom da se ne smije vratiti kući, Kate ponudi da prenoći kod njih, no on se ipak odlučuje raščistiti stvari s Nickom i Jan, dok ga toga nesvijesna Kate - čeka. Na koncu, Trevor i Susannah će se pomiriti, no po svoj prilici ne zadugo...

Ayackbournova farsa posljednja je premijera Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2011/2012, a u režiji gošće iz Italije - Paole Galassi, s čijim se radom domaća publika već imala prilike upoznati budući je sezonu ranije u istom teatru postavila - Somewhere city.


Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE