Login za korisnike

Camere da letto / Spavaće sobe

Četiri bračna para, tri spavaće sobe i – komično pero Alana Ayckbourna. U Talijanskoj drami HNK Rijeka.

***

The Beroom Face komedija je britanskog komediografa Alana Ayckbourna iz 1975. godine.

Cijela se radnja zbiva u tri spavaće sobe tijekom jedne noći i idućeg jutra, a podjelu čine četiri bračna para. Na samom početku komada najstariji od parova, Delia i Ernest, pripremaju se izaći na večeru kako bi proslavili godišnjicu braka; najmlađi par Malcolm i Kate, pripremaju zabavu povodom useljenja na koji su pozvana preostala dva para, Jan i Nick te Susannah i Trevor (jedini čiju ložnicu ne vidimo). Cijelu priču dodatno komplicira činjenica da je Jan nekoć bila Trevorova djevojka.

U posljednji čas, Nick ozlijedi leđa i ne može otići na zabavu, na kojoj će se Susannah posvađati s Trevorom, da bi ga potom zatekla kako se ljubi s Jan. Susannah stoga napušta zabavu i odlazi u posjet Delii i Ernestu, koji su - saznajemo - Trevorovi roditelji. Tamo će Susannah zaspati s Deliom u krevetu, dok će Ernest biti prisiljen spavati u susjednoj sobi.

U međuvremenu, Trevoru uvjerenom da se ne smije vratiti kući, Kate ponudi da prenoći kod njih, no on se ipak odlučuje raščistiti stvari s Nickom i Jan, dok ga toga nesvijesna Kate - čeka. Na koncu, Trevor i Susannah će se pomiriti, no po svoj prilici ne zadugo...

Ayackbournova farsa posljednja je premijera Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2011/2012, a u režiji gošće iz Italije - Paole Galassi, s čijim se radom domaća publika već imala prilike upoznati budući je sezonu ranije u istom teatru postavila - Somewhere city.


autorski tim
Masolino D'Amicoprevoditelj
Rosaria Ricciscenograf
Geoffrey Di Bartolomeoasistent kostimografa
Oscar Genovesesavjetnik za glazbu
Predrag Potočnjakoblikovatelj svjetla
Paola Galassiredatelj
Alan Ayckbournautor teksta

izvođači
Bruno NacinovichErnest
Elena BruminiSusannah
Elvia NacinovichDelia
Giorgio AmodeoNick
Giuseppe NicodemoMalcom
Leonora SurianJan
Oscar GenoveseTrevor
Rossana BubolaKate
Woody NeriTrevor

Odgovori