Naslovnica > PREDSTAVE > Isto lice (ili Ribe ne govore)

Isto lice (ili Ribe ne govore)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tko smo, što smo, otkud dolazimo, čemu stremimo i čemu se smijemo nadati? Osim, naravno, novoj predstavi INK Pula.
autorski tim funkcija
Tijana Vukić Stjeljaautor teksta
Andrea Gotovinakoreograf
Zvonimir Dusperskladatelj
Ivan Leo Lemoredatelj
Mirjana Zagoreckostimograf
Vesna Režićscenograf

Tijana Vukić Stjelja nagrađivana pjesnikinja, profesorica i glasnogovornica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, napisala je tekst Isto lice (ili Ribe ne govore), a koji je - kako sama kaže - potraga za vlastitim korijenom.

Ne samo korijenom koji s koljena na koljeno prenosimo putem DNK ili naslijeđem koje druge vrste materije – imena, tijela ili karaktera - već i traženju istosti u arhetipima ljudskosti. Stoga postaje važno proniknuti i onkraj tijela – u duh. Tako vrijeme i prostor nestaju i prestaje biti važno je li riječ o nečemu što se dogodilo danas i ovdje ili prije tri tisuće godina na nekom drugom kontinentu kada ionako sve opstoji istovremeno u istom eteru.

Glavni je lik predstave tridesetšestogodišnja spisateljica Tihana koja putujući trima dimenzijama – svojom realnošću, alter egom i smrću – tkâ svoju autobiografiju. Tihana u realitetu fotografira četiri generacije - u odnosu s nonom, majkom i sestrom - iz kojih izrasta ono što joj je preneseno s koljena na koljeno. Uz to - stvara i  svoj alter ego – Hodača - koji postaje simbol svih njezinih naslijeđenih atributa i daje joj snage da preispita svoje najdublje strahove...

Predstavu u INK režira - Ivan Leo Lemo.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE