Naslovnica > PREDSTAVE > Isto lice (ili Ribe ne govore)

Isto lice (ili Ribe ne govore)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tko smo, što smo, otkud dolazimo, čemu stremimo i čemu se smijemo nadati? Osim, naravno, novoj predstavi INK Pula.

Tijana Vukić Stjelja nagrađivana pjesnikinja, profesorica i glasnogovornica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, napisala je tekst Isto lice (ili Ribe ne govore), a koji je - kako sama kaže - potraga za vlastitim korijenom.

Ne samo korijenom koji s koljena na koljeno prenosimo putem DNK ili naslijeđem koje druge vrste materije – imena, tijela ili karaktera - već i traženju istosti u arhetipima ljudskosti. Stoga postaje važno proniknuti i onkraj tijela – u duh. Tako vrijeme i prostor nestaju i prestaje biti važno je li riječ o nečemu što se dogodilo danas i ovdje ili prije tri tisuće godina na nekom drugom kontinentu kada ionako sve opstoji istovremeno u istom eteru.

Glavni je lik predstave tridesetšestogodišnja spisateljica Tihana koja putujući trima dimenzijama – svojom realnošću, alter egom i smrću – tkâ svoju autobiografiju. Tihana u realitetu fotografira četiri generacije - u odnosu s nonom, majkom i sestrom - iz kojih izrasta ono što joj je preneseno s koljena na koljeno. Uz to - stvara i  svoj alter ego – Hodača - koji postaje simbol svih njezinih naslijeđenih atributa i daje joj snage da preispita svoje najdublje strahove...

Predstavu u INK režira - Ivan Leo Lemo.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter