Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade 19. Festivala malih scena

Nagrade 19. Festivala malih scena

Žiri i publika imali su različite favorite za najbolju predstavu, no u konačnici sva su festivalska priznanja podijelile tek tri produkcije.
Share on facebook
Share on twitter

O nagradama ovogodišnjeg Festivala odlučivao je žiri u sastavu: Snježana Banović, redateljica iz Zagreba, Dušanka Stojanović Glid, dramska glumica iz Beograda i Damir Orlić, dramski glumac iz Rijeke.

Nakon osam odgledanih predstava, žiri je odlučio Nagradu Veljko Maričić za najbolju predstavu u cjelini dodijeliti predstavi Moj sin samo malo sporije hoda  Zagrebačkog kazlišta mladih.

Nagrada Anđelko Štimac za najbolju režiju dodijeljena je Borisu Liješeviću za režiju predstave Elijahiva stolica Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Sve glumačke nagrade nose ime Veljka Maričića, a dodijeljene su ovako:

za najbolju mušku ulogu nagrađeni su ex equo Jernej Šugman za ulogu Punice u predstavi Kad sam bio mrtav Drame Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane te Svetozar Cvetković za ulogu Richarda Richtera u predstavi Elijahova stolica JDP-a iz Beograda;

za najbolju žensku ulogu, ex equo, nagrađene su Ksenija Marinković za ulogu Mije u predstavi Moj sin samo malo sporije hoda  Zagrebačkog kazališta mladih i Hana Selimović za ulogu Majke, u predstavi Otac na službenom putu Ateljea 212.;

najboljom mladom glumicom Festivala Žiri je proglasio Maju Izetbegović za odigranu  ulogu Alme Filipović u predstavi Elijahova stolica, a nagradu za najbolju epizodnu ulogu dobila je Doris Šarić Kukuljica  za ulogu Ane u predstavi Moj sin samo malo sporije hoda  Zagrebačkog kazlišta mladih.

Nagradu Veljko Maričić za najbolju dramaturgiju dobio je Darko Lukić i to za predstavu Elijahova stolica JDP-a iz Beograda.

Nagrada Dorian Sokolić za najbolju scenografiju dodijeljena je  Slavica Radović Nadarević za scenografiju predstave  Moj sin samo malo sporije hoda  Zagrebačkog kazlišta mladih, a Nagrada Veljko Maričić za najbolju kostimografiju dodijeljena je Doris Kristić za predstavu Moj sin samo malo sporije hoda  Zagrebačkog kazlišta mladih.

Nagradu Veljko Maričić za najbolju scensku glazbu dobila Irena Popović za muziku u predstavi Otac na službenom putu Ateljea 212.

Posebna Nagrada Veljko Maričić za kolektivnu glumačku igru dodiejljena je ansamlu predstave Mrzim istinu.

Nagradu publike Dalibor Foretić s prosječnom ocjenom 4,72 osvojila je predstava Elijahova stolica Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Žiri Novog lista u sastavu: Miljenko Marin, Svjetlana Hribar i Kim Cuculić, dodijelio je nagradu Mediteran »Novog lista« Kseniji Marinković, za ulogu Mije u predstavi »Moj sin samo malo slabije hoda« Zagrebačkog kazališta mladih. Nagrada se sastoji od skulpture i novčanog dijela u vrijednosti od tisuću eura.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI