Naslovnica > VIJESTI > INFO > Opet poništen natječaj za intendanta HNK u Zagrebu

Opet poništen natječaj za intendanta HNK u Zagrebu

Drugi put u samo dva tjedna Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu poništava natječaj za mjesto intendanta.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, Kazališno Vijeće HNK Zagreb objavilo je 11. travnja natječaj za mjesto intendanta središnje nacionalne kazališne kuće, da bi ga nakon samo dva dana poništilo i – opet objavilo.

No, u Narodnim novinama od 27. travnja objavljeno je poništenje i tog drugog natječaja, naravno i ovaj put bez ikakvog objašnjenja o razlozima.

Jedan od njih mogao bi, međutim, biti taj da uvjete natječaja nije mogla zadovoljiti ni aktualna intendantica Ana Lederer, po struci teatrologinja. Natječaj je naime tražio da kandidat za intendanta, između inog, ima VSS društvenog smjera, a što prema Pravilniku o znanstevnim i umjetničkim područjima, poljima i granama (NN 118/2009) zapravo znači da bi mu na diplomi trebao stajati jedan od ovih studija: ekonomija, pravo, politologija, informacijske i komunikacijske znanosti, sociologija, psihologija, pedagogija, edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, logopedija, kineziologija, demografija, socijalne djelatnosti, sigurnosne i obrambene znanosti, interdisciplinarne društvene znanosti.

Kad će i pod kojim uvjetima biti raspisan novi natječaj - još je nepoznato, kao što je nepoznato i hoće li za propuste u raspisivanju dosadašnja dva natječaja odgovarati članovi Kazališnog vijeća HNK Zagreb:

Duško Ljuština (Grad Zagreb)
Matko Raguž (Grad Zagreb)
Vladimir Stojsavljević (Ministarstvo kulture RH)
Krešimir Seletković (Ministarstvo kulture RH)
Luka Dragić (Drama HNK u Zagrebu)
Danijel Martinović (Opera HNK u Zagrebu)
Mihaela Devald (Balet HNK u Zagrebu)

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI