Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 5. Mali Marulić

5. Mali Marulić

5. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić održat će se u Splitu, u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split, od 15. do 18. travnja.
Share on facebook
Share on twitter

Festival će svečano biti otvoren u nedjelju, 15. travnja u 19.00 sati dodjelom nagrada Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić i izvedbom predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka VELI JOŽE u režiji Renea Medvešeka.

Za ovogodišnji jubilarni Festival prijavljeno je 19 predstava, od kojih  je urednica programa Nenni Delmestre odabrala deset. U natjecateljskom dijelu programa bit će izvedene predstave iz sedam hrvatskih i jednog slovenskog kazališta. Dio predstave KRČMA, ALKAR, DUGA Gradskog kazališta mladih iz Splita bit će izveden izvan konkurencije.

Na ovogodišnjem festivalu Mali Marulić bit će prikazane predstave:

Olja Lozica po motivu priče Želimira Hercigonje: PRAŠNJAVKO, redateljica: Marina Petković Liker,  Gradsko kazalište lutaka Split

Vladimir Nazor: VELI JOŽE, redatelj: Rene Medvešek, Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Lada Martinac Kralj: TAJNA KRPEN KRALJA, redatelj: Lawrence Kiiru, Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Osijek

Ivor Martinić po motivima bajke H.C. Andersena: RUŽNO PAČE, redatelj: Robert Waltl, ZeKaeM

Silvija Šesto: DUBOKO MORE ILI KAKO SMO SVE POBROĆKALI, redatelj: Goran Golovko, Gradsko kazalište lutaka Split

Jasen Boko: KAKO JE TONKICA KUPOVALA KRUH, redatelj: Dražen Ferenčina, Kazalište Marina Držića, Dubrovnik

Ksenija Zec / Saša Božić po motivima iz 1001 noći: ŠEHEREZADA, redatelji: Ksenija Zec / Saša Božić, Gradsko kazalište Trešnja, Zagreb

Dora Ruždjak Podolski / Saša Božić: RENT-A-FRIEND, redateljica: Anja Suša, Gradsko kazalište Trešnja, Zagreb

Grigor Vitez: ANTONTON, redateljica: Tijana Zinajić, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Mato Lovrak: DRUŽBA PERE KVRŽICE, redatelj: Oliver Frljić, Kazalište Žar ptica, Zagreb

Ivan Leo Lemo po motivu pripovijetke Dinka Šimunovića: DUGA (Dio predstave KRČMA, ALKAR, DUGA), redatelj: Ivan Leo Lemo, Gradsko kazalište mladih Split (izvan konkurencije)

 

Predstave će se izvoditi na pozornicama triju splitskih kazališta, GKL-a, GKM-a i HNK, u ukupno 15 izvedbi. Kao i proteklih  godina, bit će dodijeljene nagrade Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić, a studenti glume Umjetničke Akademije u Splitu čitat će nagrađene tekstove u Gradskoj knjižnici Marko Marulić. Povodom petog izdanja Festivala, GKL Split će izdati i predstaviti Zbornik nagrađenih tekstova Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko i kazalište za djecu Mali Marulić, 2009. – 2011. U Gradskoj knjižnici Marko Marulić održat će se četiri Slušaonice radio igre za djecu i mlade Dramskog programa Hrvatskog radija, a splitski osnovnoškolci će slušati radijske izvedbe nagrađenih dramskih tekstova natječaja Mali Marulić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE