Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade ‘Mali Marulić’ za najbolje dramske tekstove

Nagrade ‘Mali Marulić’ za najbolje dramske tekstove

Žiri je pročitao 19 tekstova pristiglih na Natječaj u roku do 11. siječnja 2021. i odlučio nagraditi tri teksta, odnosno četiri autorice.
Share on facebook
Share on twitter

14. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić trebao je započeti 12. travnja, ali  je kao i lani, zbog epidemiološke situacije odgođen i premješten na jesenski termin.  Nisu ipak zaustavljeni svi festivalski programi, pa je radio stručni žiri Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić, u sastavu Ana Prolić, dramaturginja i redateljica, Mario Kovač, redatelj i Branimir Rakić glumac, lutkar i redatelj u lutkarskom kazalištu.

Žiri je pročitao 19  tekstova pristiglih na Natječaj u roku do 11. siječnja 2021. i odlučio nagraditi tri teksta, odnosno četiri autorice.

Najboljim je proglašen tekst BIJELCI autorice Hane Veček kojoj je pripala prva nagrada. Drugu nagradu dijele  Maja Katić i Dunja Fajdić, koautorice nagrađenog teksta  SVIJET OKO PUTA , dok je treću nagradu osvojila Luiza Bouharaoua za tekst JAJO I STRAŠNI STRAH.

Iako je Maji Katić i Dunji Fajdić ovo prva nagrada na natječaju za najbolji tekst, obje su umjetnice već nagrađivane za dramatizaciju na festivalu Mali Marulić, Maja Katić za predstavu „Ljubiti, samo ljubiti“ Teatra Poco Loco, a Dunja Fajdić za „Duricu“ Kazališta Žar ptica.  Prvi je put nagradu na ovom natječaju dobila i Luiza Bouharaoua, spisateljica široj čitalačkoj publici poznata po svom izuzetno uspješnom romanu “Jesmo li to bili mi?“.  Hani Veček ovo je drugi Marulić za najbolji tekst, a prvi je dobila 2016. za dramski tekst „Magnus“ koji je također bio prvonagrađeni na Natječaju.

Glavni pokrovitelj Natječaja najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE