Login za korisnike

Lopovluku nigdje kraja nema

Angažirana komedija iz pera Vojina Perića, nova je predstava kazališta slijepih i slabovidnih ‘Novi život’.

***

Nakon prošlosezonske prve plesne predstave, Kazalište 'Novi Život' vraća se dramskom tekstu, ovaj put iz pera svog voditelja - Vojina Perića. Kako sam autor navodi u službenoj najavi: 'Ovo nije komad velikih kazališnih dometa, ali je prijedložak za smijeh od srca – punim ustima'...i još dodaje kako mu je cilj 'isključivo ismijati neke društvene anomalije i tobožnju brigu društva o slijepim osobama, odnosno svim osobama sa invaliditetom'.

Priča je slijedeća: Probisvijet Niko Gović, dolazi Odnekud, jer mu je otac bio 'netko', pa je putovao i živio širom nam bivše, tako da je svim uljima i mastima premazan, svim jezicima obdaren, svim nakaradnim i perverznim idejama sklon i - bogat. Nakon što nam ispriča šarenu biografiju u kojoj skoro ništa nije normalno i uobičajeno, otkriva ideju kako će u svoju psihopatičnu firmu zaposliti dva slijepca da prose okolo za njega i tako mu skupljaju profit, a on će im za uzvrat dati mizerne plaće, pa će u isto vrijeme biti dobrotvor i kriminalac, lojalan građanin i beskičmenjak jedino sam sebi bitan i dovoljan.

U svojoj firmi Gović zapošljava jednu prostitutku, koja donosi lovu nakon noćnih šihti, jednog lopova, koji krade sve i svašta, dobro pozicionirani vlasnik firme ga izvlači iz gabula, a slijepci će biti odjel marketinga, jer će taj termin pred javnošću zakamuflirati njihovo stvarno zanimanje – prosjaka...

autorski tim
Nenad Lalovićoblikovanje svjetla
Igor Pauškascenograf
Zdravka Ivandija Kiriginkostimograf
Vojin Perićtekst
Miljenko Zekoskladatelj

izvođači
Ana BiondićNovinarka
Dajana BiondićNimfom Anka
Ivana VeranSlabog Leda
Kristina ŠporčićDobraš Evica
Miljenko ZekoMalik Rade
Nikola VujnovićImrak Vid
Ružica DomićPiz Darija
Vojin PerićDirektor Dobrić

Odgovori