Naslovnica > PREDSTAVE > Kučkini sinovi

Kučkini sinovi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zapisi iz rata, ovaj put Drugog svjetskog, tema su koja se provlači kroz radove autorskog tima Kovačić - Tomić.
autorski tim funkcija
Natalija Manojlovićkoreograf
Jelena Kovačićautor
Jelena Kovačićdramaturg
Anica Tomićautor
Anica Tomićredatelj

Predstava je nastala na narudžbu 21. Eurokaza, koji je bio posvećen i opsjednut duhom druga Tita, a projekt je redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić.
O predstavi se u ovom slučaju više može govoriti kao o konceptualnom nastavku rada autorskog tima na scenskim adaptacijama proznih djela kao i sustavnom propitivanju fizičkog teatra. Naime, prijašnja predstava istih autorica, ‘Imitatori glasova’, nastala je prema prozi poznatog austrijskog pisca Thomasa Bernharda, dok su se u radu na ‘Kučkinim sinovima’ poslužile motivima ‘Velike bilježnice’ mađarsko-švicarske spisateljice Agote Kristof.

Iako su obje predstave tek odjeci tekstova koji su bili poticaj, dijele motiv ratnih stradanja, koje su u ‘Imitatorima’ pojavljuje kroz zapise anonimnog autora iz Domovinskog rata, a u ‘Kučkinim sinovima’ kroz djeliće priče o dvama dječacima iz ‘Velike bilježnice’ koji pokušavaju zabilježiti svoja iskustva.

U kazalištu koje je svojom poetikom možda najbliže predstavama Branka Brezovca, vladaju pokret, u koreografiji također stalne suradnice Natalije Manojlović, čiji cilj je tjelesno iscrpljivanje, i glazba, u izvedbi skupine Afion, a izvođačkoj ekipi ‘Imitatora glasova’ (Ivana Krizmanić, Marija Tadić, Dean Krivačić, Tvrtko Jurić) pridružili su se Nikša Marinović i Damir Šaban.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE