Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Cirkus za Oscare

Cirkus za Oscare

10 godina nakon što su svojim nastupom umalo spalili kazalište Kodak, Cirque du Soleil se vraća na ceremoniju dodjele Oscara. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

26. veljače u kazalištu Kodak održat će se ceremonija dodjele nagrada Oscar, a na njoj će po prvi put nakon deset godina opet nastupati - Cirque du Soleil. Iako bi točnije možda bilo reći da se u kazalištu u kojem inače igra isti taj Cirque du Soleil - održati - dodjela Oscara.

Cirque, naime, već neko vrijeme 'obitava' u Kodaku i tamo izvodi jednu od svojih uspješnica - filmovima inspiriranu predstavu Iris, a za koju je glazbu skladao nitko drugi do li Danny Elfman.

http://www.youtube.com/watch?v=x56Fx0q0lsI

Iako zbog toga njihovo gostovanje u jednom od najgledanijih TV prijenosa na svijetu ne bi trebalo biti iznenađenje, činjenica je da su producenti Oscara imali velikih rezervi prema angažmanu Ciqua. Naime, njihov je prošli nastup na ceremoniji, onaj 2002. godine, umalo završio tragično, a prema procjenama producenta bio je, čak i za hollywoodske prilike, pre-skup i nedovoljno televizičan.

Tijekom generalne probe jednom od izvođača ispala je baklja i malo je nedostajalo da u kazalištu Kodak izazove požar, razbijeno je 17 povijesnih plavih ploča kojima je obložena scena, a akrobat Yuri Maiorov nikako nije mogao izvesti skok iznad gledališta i neprestano je doskakao na mjesto predviđeno za - Juliju Ruberts. Sve u svemu činilo se da će nastup završiti - debaklom. Problemi su na koncu ipak riješeni prije početka samog prijenosa, no producenti Oscara njime nikako nisu bili zadovoljni.

http://www.youtube.com/watch?v=M7_O6l8YwDI

Da bi ove godine stvari bile drugačije, angažirana je najveća podjela koju je Cirque ikad koristio u jednoj sceni, u kojoj će sudjelovati odabrani izvođači iz svih 50 produkcija koliko ih pod Cirquovim imenom trenutno turira po svijetu.

Sam sadržaj nastupa i dalje je, naravno - tajna, no sigurno je da će isti biti kompilacija brojeva iz već spomenute predstave - Iris. Nema nam stoga druge nego - čekati 26. veljače.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI