Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Natječaj Bacača sjenki

Natječaj Bacača sjenki

Bacači sjenki pozivaju sve zainteresirane na predlaganje koncepta novih izdanja unutar site-specific projekta urbane memorije Zidne Novine.
Share on facebook
Share on twitter

Zidne novine započete su 2007. u 7 izloga nekadašnje Hrvatske Kinoteke kao komunikacijski kanal - prozor nevidljivog dijela projekta “Biljezenje grada/Biljezenje vremena”, da bi od 2010. prerasle u samostalni projekt.

Zidne Novine vidljivi su dio istraživanja o promišljanju grada, javnom i privatnom prostoru, urbanitetu, suživotu i identitetu.

Jedna edicija podrazumijeva krovni koncept i temu za 8 izloga na različitim lokacijama u centru Zagreba. Sadržina pojedinačnih izloga varira unutar odabrane teme. Bacači sjenki predstavit će tri odabrana rada u urbanom okruženju grada Zagreba, unutar izloga. Prijave se primaju do 10.3.2012. u ponoć.

Kako stoji u izvornom pozivu:

Ovaj poziv za stvaralački koncept zovemo suradnjom jer smatramo da je jedino tako doista moguće postići pravu sinergiju unutar projekta koji je prostorno i konceptualno određen na način kao što su Zidne Novine.
Iako je osnovna namjera ovog poziva da se izlaganje autorski izabranog sadržaja osmisli na najradikalniji, najsmioniji i najpromišljeniji nacin, voljeli bismo da autori u razmišljanje uključe moguće veze koje ti ormarići mogu imati sa svojim okolišem ili bilo čime na što još nismo ni pomislili. Dakle, iako je okvir zadat, svako kršenje “pravila” i “uputa” je dobrodošlo!

Tehnički podaci izloga (adrese i dimenzije) mogu se skinuti u pdf formatu ovdje, a točne lokacije istih na Google Maps - ovdje.

Poziv se, prije svega, odnosi na vizualne i intermedijalne umjetnike; dizajnere; fotografe; povijesničare umjetnosti; interdisciplinarne istraživače - ali i sve one čiji rad na nov i inovativni način ispunjava okvire natječaja što znači da se tehnički i konceptualno mora vezati za promišljanje o gradu, urbanitetu, suživotu, a srodan je sa stvaralačkom poetikom i kulturnom politikom Bacača Sjenki te projektom Zidnih Novina

Odabir suradnika i suradnji odvijati će se u ovako:

1. Zainteresirani se mole da u navedenom roku pošalju:

- Opis i autorsku (ili grupe autora) koncepciju predloženog rješenja,
- Skice predlozenih rješenja u jpg ili pdf formatu,
- Životopis
- Kontakt informacije te kratku izjavu o motiviranosti rada na projektu Zidne novine na e-mail: bacaci_sjenki@gmail.com ili na adresu: Bacači Sjenki, Bosanska 10, 10000 Zagreb (Hrvatska).

2. Bacači Sjenki ce nakon odabira radova koji su prošli prvu selekciju (do 5 radova) kontaktirati autore i pozvati određeni broj prijavljenih na razgovor do 30. ožujka. Ukoliko osoba nije iz Zagreba i nije u mogućnosti doći, razgovor će se obaviti putem Skypea (Internet konferencijskog sučelja).
 Tri prijedloga biti će odabrana za realizaciju u ovoj godini, a dva za slijedeću, a predlagači će biti obaviješteni o odluci žirija do 10. travnja 2012.

Članovi žirija su: Ana Dana Beroš, Miljenka Buljević, Elvis Krstulović, Bojan Mucko i Leo Vukelić.

3. Tijek realizacije projekta:
U razgovoru i kontaktima sa autorima bit će napravljen plan realizacije djela. Autori će u periodu finalizacije projekta biti u Zagrebu i sami porinuti ediciju Zidnih novina.
U posebnim slučajevima, moguće je organizirati preliminarni “pregled terena” od nekoliko dana. Bacači Sjenki mogu ponuditi smještaj te pozivno pismo autorici ili autoru ne bi li od lokalnih donatora mogao/la naći sredstva za troškove puta. Umjetnicima iz Hrvatske a koji nisu iz Zagreba Bacači Sjenki će pokriti dio troškova putovanja.

Poziv je otvoren do 10.3.2012.

 

[BACAČI SJENKI] NATJEČAJ ZA PROJEKTE

 

 

CLIK HERE FOR ENGLISH VERSION!!

BACACI SJENKI/ SHADOW CASTERS: PRIJEDLOZI ZA KONCEPTE NOVIH EDICIJA U OKVIRU SITE-SPECIFIC PROJEKTA ZIDNE NOVINE, ZAGREB
rok za slanje: 10.3.2012.

BACACI SJENKI: POZIV NA SURADNJU I IZLAGANJE

Pozivamo sve zainteresirane na predlaganje koncepta novih izdanja unutar site-specific projekta urbane memorije Zidne Novine. Jedna edicija podrazumijeva krovni koncept i temu za 8 kaslica na razlicitim lokacijama u centru Zagreba. Sadrzina pojedinacnih kaslica varira unutar odabrane teme. Bacaci sjenki predstavit ce tri odabrana rada u urbanom okruzenju grada Zagreba, unutar izloga/kaslica. Prijave se primaju do 10.3.2012. u ponoc.

O projektu Zidne Novine (http://zidnenovine.blogspot.com/):
Zidne  Novine zapocete su 2007. u 7 izloga/kaslica nekadasnje Hrvatske Kinoteke kao komunikacijski kanal - prozor nevidljivog dijela projekta “Biljezenje grada/Biljezenje vremena” , da bi od 2010. prerasle u samostalni projekt.
Zidne Novine vidljivi su dio istrazivanja o promisljanju grada, javnom i privatnom prostoru, urbanitetu, suzivotu i identitetu.

Koncept projekta: Boris Bakal
Urednici, autori i suradnici prijasnjih edicija ZN: Barbara Blasin, Boris Bakal, Maja Blazek, Nikolina Butorac, Nikolas Defteros, Josip Horvat, Srecko Horvat, Iva Kovac, Maria Kyriakou, Bojan Mucko, Goran Novakovic, Neven Petrovic, Katarina Pejovic, Tea Plepelic, Srecko Pulig, Zeljko Serdarevic, Nives Sertic, Marita Stanic, Mare Suljak, Vesna Vukovic i Vanja Zanko.

Opis i detalji poziva za koncept i suradnju:
Ovaj poziv za stvaralacki koncept zovemo suradnjom jer smatramo da je jedino tako doista moguce postici pravu sinergiju unutar projekta koji je prostorno i konceptualno odreden na nacin kao sto su Zidne Novine.
Iako je osnovna namjera ovog poziva da se izlaganje autorski izabranog sadrzaja osmisli na najradikalniji, najsmioniji i najpromisljeniji nacin, voljeli bismo da autori u razmisljanje ukljuce moguce veze koje ti ormarici mogu imati sa svojim okolisem ili bilo cime na sto jos nismo ni pomislili. Dakle, iako je okvir zadat, svako krsenje “pravila” i “uputa” je dobrodoslo!

Fotografije dosadasnjih izdanja mozete pogledati OVDJE.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE