Naslovnica > PREDSTAVE > Djeca sa CNN-a

Djeca sa CNN-a

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Što će se dogoditi kada se u Zagrebu sretnu Dino i Dora, mladi ljudi koji iza sebe imaju već čitavu povijest rata dva naroda, provjerite u Histrionima.
autorski tim funkcija
Amir Bukvićautor teksta
Aida Bukvićredatelj

Nova produkcija glumačke družine Histrioni napravljena je po drami iz 2005. godine bosanskohercegovačkog glumca i dramskog pisca Amira Bukvića.

Riječ je o djelu Djeca s CNN-a, inspiriranom novinarskim i TV izvještajima o djeci koja su bila žrtve rata  u Hrvatskoj i BiH. Glavni likovi su Dora, djevojka iz Vukovara, čije su uplakano lice svi mediji zabilježili snimajući izbjegličku kolonu nakon pada Vukovara, te Dino, dječak iz Srebrenice, kojeg su TV ekipe snimile uplašenog među skupinom vojnika koja je djeci djelila bombone. Dora i Dino se, sada već stariji, susreću u Zagrebu, te razvijaju, sasvim slučajno, prisno prijateljstvo. No, njihova prošlost nešto je što im ne dopušta mir čak niti toliko godina poslije.

Predstavu možete pogledati u reižiji Aide Bukvić, s Amarom BukvićemIvom Mihalić, Brankom Cvitković i Draženom Kuhnom u glavnim ulogama.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter