Login za korisnike

Djeca sa CNN-a

Što će se dogoditi kada se u Zagrebu sretnu Dino i Dora, mladi ljudi koji iza sebe imaju već čitavu povijest rata dva naroda, provjerite u Histrionima.

***

Nova produkcija glumačke družine Histrioni napravljena je po drami iz 2005. godine bosanskohercegovačkog glumca i dramskog pisca Amira Bukvića.

Riječ je o djelu Djeca s CNN-a, inspiriranom novinarskim i TV izvještajima o djeci koja su bila žrtve rata  u Hrvatskoj i BiH. Glavni likovi su Dora, djevojka iz Vukovara, čije su uplakano lice svi mediji zabilježili snimajući izbjegličku kolonu nakon pada Vukovara, te Dino, dječak iz Srebrenice, kojeg su TV ekipe snimile uplašenog među skupinom vojnika koja je djeci djelila bombone. Dora i Dino se, sada već stariji, susreću u Zagrebu, te razvijaju, sasvim slučajno, prisno prijateljstvo. No, njihova prošlost nešto je što im ne dopušta mir čak niti toliko godina poslije.

Predstavu možete pogledati u reižiji Aide Bukvić, s Amarom BukvićemIvom Mihalić, Brankom Cvitković i Draženom Kuhnom u glavnim ulogama.


Odgovori