Naslovnica > VIJESTI > PLES > Nagrade 9. Platforme

Nagrade 9. Platforme

Nagradu žirija za najperspektivnijeg mladog koreografa dobila je Andrea Gotovina za svoj 'Plavi petak', dok je nagrada publike otišla Katarini Đurđević za 093/90-60-90.
Share on facebook
Share on twitter

9. Platforma mladih koreografa zatvorena je u nedjelju 19. listopada u Tvornici kulture gostovanjem švicarsko-belgijske koprodukcije Manteau Long, koreografa Marca Delgada i Nadine Fuchs.

Na završnoj večeri dodijeljena je tradicionalna nagrada najperspektivnijem mladom koreografu. Članovi stručnog žirija; Irma Omerzo, Ksenija Zec i Branko Banković, dodijelili su nagradu Andrei Gotovini za predstavu Plavi petak. Nagrada predstavlja gostovanje na plesnom festivalu Almada u Portugalu, a koje će se zbiti već idućeg tjedna. Nagradu publike dobila je Katarina Đurđević za predstavu 093/90-60-90.

9. Platforma mladih koreografa održavala se od 12. do 19. listopada, a kao njezin rezultat najavljene su brojne koprodukcije s partnerima festivala, institucijama čiji su selektori pratili cjelokupni program. Najavljena su i gostovanja hrvatskih umjetnika na plesnim festivalima u Francuskoj - Les Reperages, Danse a Lille, na Cipru - Nicosia Dance Festival, u Luksemburgu - Danz Festival Letzebuerg, u Sloveniji, Bunker i Drugajanje festival, u Nizozemskoj - Daswerkplaats Amsterdam te gostovanja u okviru projekata Lokomotiva, Nomad Dance Academy i Brain Store Project iz Bugarske.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE