Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni TV-pregled [31.01.-06.02.2011]

Tjedni TV-pregled [31.01.-06.02.2011]

Tjedan započinje plesnim filmom, nastavlja se dječim kazalištem i operom, a završava tv-dramom.
Share on facebook
Share on twitter

Plešu na  Ravela i Debussya
Ponedjeljak/31.01./21:35/ ARTE
Nedjelja/06.02./06:00/ARTE

Plesni film u kome je redatelj Thierry De Mey spojio tri različite koreografije, poznatih belgijskih koreografa. Prva koreografija nastala je uz glazbu 'Majka guska'Mauricea Ravela u izvedbi belgijskog Plesnog kolektiva, u kojem pleše više od 60 plesača. Njihova koreografija smještena je u šumu, te vrlo poetski priziva slike iz djetinjstva. Pripadnici kolektiva neki su od  najistaknutijih plesača suvremene flamanske plesne scene.
Na 'Poslije podne jednog fauna' Claudea Debussya nastala je koreografija  poznate Anne Terese De Keersmaeker.  Koreografija je snimljena na pustinjskim oblama Aralskog jezera u Kazahstanu,  a inspirirana je baletima  V. Nižinskog. Posljednja koreografija u filmu snimana je na  terasi jedog od najviših nebodera u Bruxellesu, tu koreografiju potpisuje Thomas Hauert a izvodi se uz skladbu ' La valse' M.Ravela.

Lutkari i mali kazališni kritičari
Srijeda/02.02./8:50/ 13:30/ HRT 2

Emisija za djecu u kojoj su predstvaljeni učenici osnovne škole Ivan Cankar, koji imaju svoju dramsku skupinu 'Stribor'. To je jedina lutkarska  kazališna skupina  u Hrvatskoj  čiji su svi glumci djeca, a predstave igraju svakog mjeseca, pa i na gostovanjima. Uz njihovu najnoviju predstvu upoznajte i grupu mali kazališni kritičara učenike 4. razreda OŠ Tituša Brezovačkog, predvođenih učiteljicom Irinom Osmanbašić.

O kazalištu u kazalištu
Srijeda/02.02/ oko 9/ oko 13.30/HRT 2

Ova emisija posvećena je projektu kazališta Trešnja 'O kazalištu u kazalištu', čiji je cilj  upoznati učenike osnovnih škola s procesom nastanka predstave ali i pozornicom, tehničkom opremom, glumačkim garderobama te pristojnim ponašanjem u kazalištu. U emisiji će  uz vodstvo glumice biti  prikazani svi punktovi koje inače  predviđa  dvosatni program 'O kazalištu u kazalištu'.

Plácido Domingo i Ana María Martínez u Salzburgu
Četvrtak/03.02./06:00/ARTE

Repriza koncerta kojim je  tenor Plácido Domingo proslavio  70. rođendan 21.01.2011.   salzburškom ‘Festspielhaus‘ . Na slavljeničkom koncertu pridružila mu se sopranistica Ana María Martínez, rodom iz Puerto Rica. Koncert je posvećen  zarzueli,  u Španjolskoj vrlo popularnom glazbenom obliku koji podsjeća na operetu. Plácido Domingo je odrastao sa  zarzuelom i oba roditelja su mu bili poznati pjevači iste. Na repertoaru koncerta u Salzburgu su arije i dueti skladatelja  Federica Morena Torroba, Pabla Sorozábal, Manuea Penella, dok orkestrom ravna španjolski  maestro Jésus López-Cobos.

Opera box
Subota/05.02./15:20/ HRT 1

K.Š.Gjalski: Kuća duhova
Subota/05.02./14:05/ HRT 2

Tv-drama nastala prema  pripovjetki K.Š. Gjalskog 'San doktora Mišića'.  Radnja drame događa se krajem 19.stoljeća,  kada se doktor Mišić vraća u napuštenu obiteljsku kuriju sa željom da tamo otvori ordinaciju. U kuriji žive dvije sluškinje i stari sluga koji vjeruju da je kuća puna duhova. Dr. Mišić odbija prihvatiti  praznovjerja, dok mu se u snovima  ne počne  pojavljivati lijepa i mlada djevojka, koja mu ubrzo postane opsesija i noćna mora.
'Kuća duhova' snimljena je  1998.godine u režiji Bogdana Žižića.

/foto: Bonnaf/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE