Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Dodjeljene nagrade Orlando

Dodjeljene nagrade Orlando

Tradicionalnu nagradu Hrvatske radiotelevizije za najbolja postignuća u programu Dubrovačkih ljetnih igara, dobili su Rene Medvešek i Martina Filjak.
Share on facebook
Share on twitter

Posljednjeg dana ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, u Dubrovniku su podjeljene nagrade Orlando. Nagrada koju Hrvatska radiotelevizija dodjeljuje za najbolja postognuća u glazbenom i dramskom programu festivala, ove je godine otišla u ruke Renea Medvešeka i Martine Filjak.

Nakon što je odgledao sve predstave dramskog programa 59. dubrovačkih ljetnih igara Ocjenjivački sud Nagrade Orlando u sastavu: Željka Turčinović - predsjednica, te Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš - članovi, jednoglasno je odlučio dodijeliti Nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u Dramskom programu 59. dubrovačkih ljetnih igara Reneu Medvešeku za režiju i dramaturgiju predstave Glasi iz planina, nastale u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Zagrebačkog kazališta mladih, te u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti iz Zagreba, a premijerno izvedenoj na Boškovićevoj poljani, 27. srpnja 2008.

Za dosege u glazbenom dijelu programa 59. Dubrovačkih ljetnih igara ocijenjivački žiri u sastavu Đurđa Otržan, predsjednica, Ileana Grazio i Mario Polzer, članovi, jednoglasno je dodijelio nagradu Martini Filjak za najvrijedniji umjetnički doseg ostvaren na glasovirskom recitalu, održanom u Atriju kneževa dvora, 9. kolovoza 2008. godine.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI