Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Lovorike za Mirjanu Karanović

Lovorike za Mirjanu Karanović

Direkcija Međunarodnog teatarskog festivala MESS donijela je odluku da osim Franku Castorfu, Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra dodijeli i Mirjani Karanović.
Share on facebook
Share on twitter

Ovoj istaknutoj glumici nagradu će uručiti direktor Festivala, Dino Mustafić, na svečanosti koja će se održati u nedjelju, 31.10. 2010. u Sarajevu. Kako stoji u obrazloženju:

“Mirjanu Karanović mnogi nazivaju “kraljicom balkanske glume”. Veliki broj njenih uloga u teatru i na filmu ispisale su najljepše stranice ex-jugoslovenskog glumišta. Njena predanost i posvećenost glumačkoj umjetnosti su inspiracija mnogim mladim glumcima i glumicama, kao i velikom broju reditelja i rediteljica sa kojima je radila u svom bogatom umjetničkom životu.

Od 1997. kada je Festival dobio prefiks „međunarodni“, scene festivalskih pozornica ukrasili su i svojim glumačkim kreacijama nadahnuli glumci i glumice iz svih krajeva svijeta. Jedina iz našeg regiona je upravo Mirjana Karanović, koja je za ulogu Karle u Helverovoj noći (2004), te za ulogu Fedre u predstavi „Fedrina ljubav“ (2008), nagrađena Zlatnim lovorovim vijencem za najbolju glumicu Festivala MESS. , navodi se u objašnjenju.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI