Kako druga polovica voli

PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Koprodukcija zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti i Satiričkog kazališta Kerempuh bavi se bračnim nesuglasicama.
autorski tim funkcija
Nada Šoljanprevoditelj
Alan Ayckbournautor teksta
Damir Munitićprevoditelj
Damir Munitićredatelj
Damir Šimunovićskladatelj
izvođači uloge
Dinka VukovićMilica Plazilet
Filip DetelićDobroslav Skrbnik
Filip LozićLjudevit Plazilet
Nataša KopečDivna Skrbnik
Slaven ŠpanovićVjeko Šubić
Tara RosandićTereza Šubić

Kako druga polovica voli komedija je engleskog pisca Alana Ayckbourna koji iza sebe ima bogatu kazališnu karijeru. Školu je napustio sa 17 godina i odmah nakon toga završio u kazalištu. Napisao je čak 74 dramska teksta, bavio se glumom i većinu vremena režirao. Radio je kao producent u dramskom programu BBC-a, bio je umjetnički direktor Stephen Joseph Theatre i gost redatelj u National Theatreu u Londonu. Za svoja djela dobio je mnoge nagrade, između ostalih i dva Oliviera.

Kako druga polovica voli napisana je 1969. godine i praizvedena iste godine, u Ayckbournovoj režiji. Ayckbourn je komediju sam ponovo postavio prošle godine, za 40. obljetnicu praizvedbe.

Tri bračna para nađu se u vrlo zamršenoj situaciji nakon što dvoje ljudi počnu lagati ne bi li sakrili svoju aferu. Na kraju se naravno sve otkrije, ali tek nakon što nastane potpuni kaos, padnu teške riječi pa i pokoji udarac...

U Kako druga polovica voli imate priliku vidjeti studente prve godine MA glume kojima je to bio glumački ispit na trećoj godini. Režije se prihvatio Damir Munitić, redoviti profesor na Akademiji dramske umjetnosti. Ispitna verzija ove predstave bila je na prošlogodišnjoj Kazališnoj reviji ADU i gostovala je u Kijevu.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE